20211217 header uitzicht rivierenbuurt _095413

Slimme Vraag: hoe kom ik nu met de auto in de Rivierenbuurt?

John20 december 2021


Het was een ideale route voor wie vanaf de A28 naar de Rivierenbuurt reed. Via het tunneltje onder het Julianaplein door. Sinds 8 november is deze tunnel dicht. Hoe kom je nu als automobilist in de Rivierenbuurt? Ook andere toegangsroutes zijn de afgelopen tijd verdwenen.

20211220 Bereikbaarheid Rivierenbuurt dec 2021 (1)
De Rivierenbuurt is per auto bereikbaar via de westzijde (Paterswoldseweg) en de oostzijde (Hereweg).

De Rivierenbuurt ligt tussen de binnenstad van Groningen en de zuidelijke ringweg. De wijk is per auto bereikbaar via de westzijde (Paterswoldseweg) en de oostzijde (Hereweg). Vanaf de Paterswoldseweg kun je wijk in via de Parkweg. Vanaf de Hereweg kun je de wijk in via de Vechtstraat, de Barestraat en de Rabenhauptstraat. Ook de Fongersplaats is direct vanaf de Hereweg te bereiken.

Maar hoe kom je vanuit de verschillende windrichtingen bij de Paterswoldseweg en de Hereweg? Hieronder leggen we dat uit. Let op: dit geldt voor de huidige situatie (december 2021). In de toekomst gaat de situatie nog veranderen.

Vanuit het zuiden

Vanaf de A28 zijn er twee hoofdroutes naar de Rivierenbuurt. De eerste optie is via het Julianaplein. Bij het Julianaplein ga je rechtsaf de zuidelijke ringweg op en neem je direct de eerste afrit, naar Helpman. Aan het eind van de afrit, bij de Hereweg, ga je linksaf onder de ringweg door. Zo kom je aan de oostzijde van de buurt uit.

De andere route gaat via afslag Groningen-Zuid. Hier kom je uit op de Van Ketwich Verschuurlaan. Je gaat linksaf, tot aan de Paterswoldseweg. Daar ga je rechts.

Vanuit het oosten

Kom je uit de richting Hoogezand, kan kun je op de zuidelijke ringweg de afslag Helpman nemen. Je komt dan uit bij de Hereweg. Ga hier rechtsaf, en de wijk ligt aan je linkerhand.

Vanuit het westen

Vanuit het westen (A7 vanuit Hoogkerk/Drachten) kun je het beste doorrijden tot aan de afrit Helpman. Aan het eind van de afrit linksaf, de Hereweg op.

Het is vanuit deze richting niet meer mogelijk om via de westelijke ringweg de Leonard Springerlaan (bij MartiniPlaza) in te rijden, om zo bij de Paterswoldseweg te komen.

Vanuit het noorden

Kom je uit bijvoorbeeld Winsum of Bedum, dan ga je via de noordelijke ringweg naar de westelijke ringweg. Je neemt de afrit Peizerweg. Aan het eind van de afrit rechtsaf en direct daarna links over het spoor. Rij de Peizerweg uit tot aan de Paterswoldseweg. Rechtsaf ga je richting Rivierenbuurt.

Ook vanaf deze kant kun je niet meer via de westelijke ringweg de Leonard Springerlaan (bij MartiniPlaza) inrijden, om zo bij de Paterswoldseweg te komen.


Lees ook: