canvas-07022021 kempkensberg sneeuw - Foto ARZ

Slimme Vraag: wat betekent het winterse weer voor Aanpak Ring Zuid?

John9 februari 2021


Toch nog winter! De sneeuw geeft alles in de stad een prachtige nieuwe aanblik. En wie weet kunnen we straks schaatsen op de Diepenring! Maar wat betekenen de sneeuw en vrieskou voor het werk aan de zuidelijke ringweg?

Op een aantal bouwplaatsen en deelprojecten kunnen we vanwege de vrieskou op dit moment niet aan de slag. Hier zijn twee redenen voor. Zolang de temperatuur onder nul is, kun je niet met bepaalde machines werken. Dat zijn machines waarbij ook water wordt gebruikt. Dit water zou bevriezen. Ook het storten van beton heeft ‘last’ van de lage temperaturen. Het geplande betonstorten kan komende week niet overal doorgaan. De tweede reden is de veiligheid. Zo konden de werkzaamheden op de ringweg van afgelopen zondag niet konden doorgaan in verband met de sneeuwstorm. Afgelopen weekend konden we nog tot zaterdag 23.00 uur op de ringweg werken. Zondag hadden ook wij ‘ijsvrij’.

Doorwerken

Op een aantal plekken kunnen we wel doorwerken deze week. Zo gaan we door met de sloop van de noordzijde van het Paterswoldsewegviaduct. Bij de Van Iddekingeweg werken we verder aan de renovatie van het viaduct. De aangekondigde stremming van de onderdoorgang, van 12 t/m 28 februari, gaat daarom gewoon door. De voorbouw van het spoordek bij de Frontier is weer hervat. Hier hadden we de bouwlocatie tijdens het sneeuwen tijdelijk afgedekt. Nu het niet meer sneeuwt, kunnen we hier weer verder.

Titelfoto: sneeuw op de bouwplaats bij de Kempkensberg. Foto: Aanpak Ring Zuid.


Lees ook: