20240701 ijsjes vanwege afsluiting Verlengde Lodewijkstraat header - foto Aanpak Ring Zuid

IJsjes voor fietsers vanwege sluiting onderdoorgang Verlengde Lodewijkstraat

John1 juli 2024


Fietsers kunnen sinds vandaag niet meer onder de onderdoorgang van de Verlengde Lodewijkstraat door. Daarom deelden we afgelopen donderdagmiddag ijsjes uit aan voorbijkomende fietsers. De Verlengde Lodewijkstraat is midden december van dit jaar weer open, is de planning.

De reden dat de onderdoorgang dicht gaat, is simpel: hij wordt gesloopt. De ringweg loopt nu nog over de Verlengde Lodewijkstraat, maar gaat er in de toekomst onderdoor. Vanwege de veiligheid kan er tijdens de sloop geen verkeer passeren. Fietsers, voetgangers en automobilisten moeten een andere route zoeken.

Esperantotunnel

Nadat de sloop van de ringweg klaar is, gaan we op deze plek verder met het afbouwen van de Esperantotunnel. Dat is de nieuwe tunnel voor fietsers en voetgangers onder het spoor door. De tunnel gaat ook onder de Verlengde Lodewijkstraat door. We verwachten dat deze tunnel in het voorjaar van 2025 open gaat. De Verlengde Lodewijkstraat kan een paar maanden eerder weer open.

Video

In deze video legt Joris Hoogenboom van Aanpak Ring Zuid uit wat we gaan doen.

Andere route

Wie gewend was via de Verlengde Lodewijkstraat te fietsen, moet de rest van het jaar een andere route gebruiken. De omleidingsroute loopt langs het water van het Oude Winschoterdiep. Je kunt ook via de route Helperzoom – Kempkensberg – Hereweg.

20240626 - 0701 Verlengde Lodewijkstraat dicht_fiets
In het rood de afsluiting van de onderdoorgang bij de Verlengde Lodewijkstraat en de Esperantostraat. In het groen de omleidingsroutes voor fietsers en voetgangers. Plattegrond: Groningen Bereikbaar.

Wat is dicht?

Wil je een overzicht hebben van de fietsroutes die nu dicht zijn? Kijk op de pagina Fietsafsluitingen van Groningen Bereikbaar.


Lees ook: