20240624 barriers header - 240213-Betonnen-Barriers-plaatsen-N370-Raymond-Bos-Beeldnummer-00058

Geluidsoverlast in de nacht mogelijk rond Julianaplein door inzagen barriers

John24 juni 2024Julianaplein


Deze week gaan we verder met het aanbrengen van lage muurtjes (paverbariers) aan de westzijde van de verdiepte ligging, dus aan de zijde van het Julianaplein. Dit kan in de avonduren en in de nacht geluidsoverlast geven in de nabije omgeving.

De paverbarriers worden met een rijdende machine geplaatst. Nadat het beton is uitgehard, moeten ze snel worden ingezaagd om scheuring te voorkomen. Dit komt heel precies en kan ook in de avond en de nacht erna nodig zijn. Omdat het dan verder stil is, kan dit inzagen overlast geven in de directe omgeving. Overdag vallen de zaaggeluiden vaak weg in het geluid van andere werkzaamheden en het verkeer.

Planning

20240620 hinder paverbarriers

Waar en wanneer we paverbarriers gaan plaatsen, zie je op de kaart hierboven. Hoe laat we ze moeten inzagen, is niet van te voren te zeggen. Dit is afhankelijk van hoe snel het beton uithardt. De planning is onder voorbehoud en kan nog veranderen. Op onze werkzaamhedenpagina Aanbrengen en inzagen paverbarriers (deels in de nacht) houden we de actuele planning bij.


Lees ook: