20240405 Osloweg header - foto Rijkswaterstaat - CG3A3725 RWSNN_Ring zuid ARZ (12)

Osloweg bij ringweg twee weken dicht voor autoverkeer vanwege aanleg faunapassage

John5 april 2024


Bij de Osloweg (op bedrijventerrein Driebond) brengen we de komende twee weken een faunapassage aan. Het gaat om een kleine tunnel onder de weg door die vooral bedoeld is voor amfibieën en kleine zoogdieren, zoals muizen en marters. De Osloweg is bij de ringweg afgesloten voor autoverkeer in beide richtingen, van 8 tot 20 april.

De werkzaamheden kunnen hinder opleveren. We gaan bijvoorbeeld asfalt frezen en inzagen. We werken alleen overdag, tussen 07.00 en 19.00 uur.

Verkeershinder

De afsluiting van de Osloweg begint maandagochtend 8 april om 06.00 uur en duurt tot zaterdagochtend 20 april 06.00 uur. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Bornholmstraat, Sint Petersburgweg en de Stettinweg. De omleiding staat met borden aangegeven. Fietsers hebben geen last van de afsluiting. Het fietspad blijft open.

20240405 afsluiting osloweg
In het rood de afsluiting van de Osloweg van 8 tot 20 april.

Faunapassage

In de groene gebieden in de stad leven veel kleine dieren, zoals muizen, padden en marters. Deze gebieden zijn vaak klein en van elkaar gescheiden door wegen. Het oversteken van deze wegen is voor deze dieren gevaarlijk. Via een faunapassage kunnen ze veilig van het ene in het andere groene gebied komen. Zo wordt het leefgebied van deze dieren vergroot en hebben ze betere kansen om te overleven.


Lees ook: