20240430 - Van Ketwich verschuurlaan oprit - foto Aanpak Ring Zuid - 20230704_144928

Oprit vanaf Van Ketwich Verschuurlaan richting Julianaplein dicht vanwege definitieve inrichting

John30 april 2024Julianaplein


Gisteren zijn we begonnen met het definitief inrichten van de A28-oprit vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan (Groningen-Zuid) richting Julianaplein. De oprit blijft dicht tot en met 26 juli. Direct omwonenden in De Wijert-Noord kunnen overlast ervaren, vooral van het plaatsen van damwanden tussen 21 en 23 mei.

Deze week zijn we begonnen met het verwijderen van de geleiderails en de voorbelasting (ondergrond van zand). Deze week en de week erna verwijderen we ook de bestaande geluidsschermen. Vervolgens verwijderen we de lichtmasten en frezen we het asfalt weg.

Damwanden

Van dinsdag 21 mei tot donderdag 23 mei trillen we damwanden in naast de hoek Betje Wolffstraat /Aagje Dekenstraat. Vanwege de veiligheid moeten we dan de Betje Wolffstraat gedeeltelijk afsluiten (zie de rode lijn in de afbeelding hieronder). De werkzaamheden aan de groenschermen zijn dan te dicht op de straat. Direct omwonenden kunnen geluidshinder en trillingen ervaren van de werkzaamheden.

20240430 oprit Van Ketwich Verschuurlaan richting Julianaplein - 105901
Op de oprit (blauw) trillen we damwandplanken in. Dat is ter hoogte van de hoek Betje Wolffstraat/Aagje Dekenstraat.

Groenschermen

In de week van 10 juni starten we met het neerzetten van groenschermen langs de oprit. Daarna plaatsen we de bushalte. De laatste twee weken brengen we nieuw asfalt en belijning aan. Ook plaatsen we dan de nieuwe geleiderails en borden.

Alle werkzaamheden zijn overdag. We werken op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur. Op Hemelvaartsdag werken we niet.

Verkeershinder

De oprit is dicht tot en met 26 juli. Het verkeer vanaf Helpman richting A7 (Drachten) of naar Ring West kan omrijden via de Laan Corpus den Hoorn en de rotondes bij Corpus den Hoorn/Stadspark. Vanaf 6 mei is de nieuwe oprit vanaf de Vondellaan naar het Julianaplein ook een goede optie.

20240426 Toerit Groningen-Zuid dicht
In het rood de afsluiting van de oprit vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan richting Julianaplein. In het groen de omleidingsroutes. Kaart: Groningen Bereikbaar.

Lees ook: