20240410 bekijk inhijsen bij Gyas header - 240325-Uithijsen-tijdelijke-Julianabrug-Raymond-Bos-Beeldnummer-07890-1

Kom maandag 15 april kijken bij het inhijsen van de liggers voor de Julianabrug!

John10 april 2024Julianaplein


Op maandagochtend 15 april beginnen we met het leggen van de laatste liggers voor de nieuwe Julianabrug over het Noord-Willemskanaal. Je kunt de werkzaamheden met ons tussen 07.00 en 09.00 uur en tussen 11.00 en 13.00 uur bekijken vanaf het terrein van roeivereniging Gyas. Koffie en thee staan voor je klaar. Natuurlijk kun je de werkzaamheden ook goed volgen via onze webcam.

Let op: de beschikbare ruimte bij Gyas is beperkt. Blijf niet te lang. Als het te druk wordt, kunnen we mensen vragen om weg te gaan. Voorkom onveilige situaties.

De liggers zijn de liggende delen van de brug, waar straks het verkeer overheen rijdt. Het plaatsen van de liggers van de Julianabrug is een spectaculair gezicht. Ook is het een grote mijlpaal in het project. Nadat de brug klaar is, kunnen we de zuidelijke ringweg aan de kant van het Vrijheidsplein verbinden met de kant van het Julianaplein.

Gyas

Maandag hijsen we de liggers in fases in. We werken tussen 07.00 en 09.00 uur en tussen 11.00 en 13.00 uur. (Aangepaste tijd: oorspronkelijk was de tweede set gepland voor 13.00 uur tot 15.00 uur). Deze grote werkzaamheden zijn het beste te volgen vanaf de fietsenparkeerplaats van roeivereniging Gyas (Hoornsediep 199). Je kunt deze plek bereiken via de Invasiestraat of de Canadalaan of via het fietspad langs het kanaal (zie de plattegrond hieronder). Kom op de fiets of lopend, want er is geen parkeergelegenheid. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

20240411 route naar Gyas
De groene pijlen laten zien hoe je bij Gyas komt (in de rode cirkel).

Webcam

Het leggen van de liggers is ook goed te volgen op onze webcam Brailleweg/Julianabrug. We kunnen dit beeld niet verder inzoomen.
Impressie

Julianabrug zuidzijde

De impressie hierboven geeft een indruk van de nieuwe Julianabrug, gezien vanaf het zuiden.


Lees ook: