20240328 - pexels-pixabay-52988 header

Kom Tweede Paasdag zwemmen in waterkelder verdiepte ligging

John28 maart 2024


Op Tweede Paasdag kun je zwemmen in de waterkelder van de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg! Deze waterkelder is zo groot als een Olympisch zwembad. Omdat hier met Pasen niet wordt gewerkt, stellen we de waterkelder eenmalig open voor zwemliefhebbers. Vanaf 11.00 uur kun je een duik nemen! Let op: er zijn geen kleedkamers, dus kom in badkledij!

Onder de verdiepte ligging van de ringweg ligt een waterkelder zo groot als een Olympisch zwembad. Hierin wordt al het schone regenwater opgevangen dat in de gehele verdiepte ligging valt, over een afstand van ruim een kilometer. Zodra de ringweg in gebruik wordt genomen, in september, is de waterkelder niet meer te bereiken voor publiek.

De waterkelder is nog een slag groter dan openluchtzwembad De Papiermolen, beaamt Dirk Bootstra van Combinatie Zuiderpoort. “Hij is ongeveer 30 bij 40 meter groot. En doordat de leidingbuizen van Groningen Warmtestad onder de waterkelder doorlopen, is het water constant op een aangename temperatuur. Het water is gefilterd en daarom superschoon. Ik heb er zelf ook al eens een duik genomen. Dat was heerlijk!”

20240328 papiermolen
De waterkelder is nog groter dan openluchtzwembad De Papiermolen. Foto: Rijkswaterstaat.

Zwembroek, badpak of bikini

De waterkelder is een ideale plek om te zwemmen, maar er is één klein probleem. “Er zijn natuurlijk geen kleedkamers”, legt Bootstra uit. “Daarom vragen we iedereen om in zwembroek, badpak of bikini te komen, zodat je er zo in kunt springen. En neem gerust een opblaasbaar ligbed mee. Vanwege de veiligheid is een badmuts natuurlijk verplicht.”

Wil je ook lekker een uurtje zwemmen op een unieke plek? Meld je dan op Paasmaandag om 11.00 uur bij de ingang bij de hoek Verlengde Meeuwerderweg/H.L. Wichersstraat (zie kaartje). Het wordt een ervaring om nooit te vergeten!

20240328 meetingpoint zwemmen waterkelder 172945
De rode cirkel geeft aan waar je je Paasmaandag om 11.00 uur kunt melden om te zwemmen in de waterkelder.

Lees ook: