20240125 - Van Ketwich verschuurlaan oprit header - foto Aanpak Ring Zuid - 20230704_144928

A28-oprit Van Ketwich Verschuurlaan richting stad drie weken dicht voor plaatsen groenschermen en aanbrengen voorbelasting

John25 januari 2024Julianaplein


Maandag 29 januari gaan we verder met werkzaamheden langs de A28, bij de rijbaan richting de stad. We brengen groenschermen aan en storten zand (voorbelasting) voor de nieuwe oprit vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan. De werkzaamheden duren tot 17 februari. In deze periode is de A28-oprit vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan richting Julianaplein dicht.

Groenschermen

Voor de groenschermen werken we langs de A28 vanaf het Van Iddekingeviaduct richting het zuiden, ongeveer tot de Bilderdijklaan. De groenschermen komen aan palen, die eerst moeten worden ingetrild. Op de kaart hieronder is de locatie van deze werkzaamheden weergegeven met een groene lijn. Deze werkzaamheden zijn steeds overdag.

20240125 werkzaamheden oprit a28 vkv

Voor de veiligheid van onze medewerkers gaan we eerst tijdelijke barriers langs de weg plaatsen. Deze plaatsen we in de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 januari januari, vanaf 20.00 uur. In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 februari halen we deze tijdelijke barriers weer weg.

Werkzaamheden A28 week 47 Raymond Bos - 0056-18
Het plaatsen van groenschermen langs de A28 bij afrit centrum, eind 2023. De schermen komen aan dit soort palen. Foto: Raymond Bos.

Voorbelasting oprit

Tussen 30 januari en 16 februari brengen we ook voorbelasting aan voor de nieuwe oprit vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan richting Julianaplein. Dit houdt in dat we de nieuwe oprit opbouwen met zand. We werken langs de oprit, ongeveer tussen de Van Ketwich Verschuurlaanviaduct en de Betje Wolfstraat (blauwe lijn in het kaartje hierboven). Het zand wordt met vrachtwagens aangevoerd en verdicht met een trilwals. Ook deze werkzaamheden zijn overdag.

Autoverkeer

De oprit vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan (Groningen-Zuid) is dicht van maandagavond 29 januari (20.00 uur) tot zaterdagochtend 17 februari (06.00 uur). Autoverkeer vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan richting Julianaplein wordt omgeleid via de Laan Corpus den Hoorn. Vanaf daar kun je de A7 op (richting Hoogkerk/Drachten) of de westelijke ringweg of richting Julianaplein. Je kunt ook via de Hereweg rijden en daar de zuidelijke ringweg nemen richting het Julianaplein.

20240125 Toerit A28 richting Julianaplein
In het rood de afsluiting van de oprit vanaf de van Ketwich Verschuurlaan (Groningen-Zuid). In het groen de omleidingsroutes. Afbeelding: Groningen Bereikbaar.

Lees ook: