Scherm­afbeelding 2023-10-12 om 14.58.59

Definitieve inrichting Parkweg

Sanne23 oktober 2023Julianaplein


We starten 30 oktober 2023 met de definitieve inrichting van het kruispunt Parkweg – Brailleweg/Hoornsediep. Hier zijn we tot 12 november 2023 mee bezig. Tijdens de werkzaamheden is het kruispunt dicht.

Definitieve inrichting

In de afgelopen maanden is het Hoornsediep en aansluitend de Maaslaan al onder handen genomen. Het kruispunt Parkweg – Brailleweg/Hoornsediep is het laatste deel van de definitieve inrichting in de omgeving van het Hoornsediep.

Werkzaamheden

In twee weken tijd halen we het oude asfalt en de oude puinbaan weg, voeren we rioleringswerkzaamheden uit en brengen we een nieuwe puinbaan, nieuw asfalt en belijning aan. Daarnaast worden de verkeerslichten opnieuw ingesteld. De frees- en graafwerkzaamheden geven hinder in de directe omgeving op het gebied van geluid.

Fietsers en voetgangers

Voetgangers kunnen om de werkzaamheden heen lopen aan de noordzijde van de Parkweg, ter hoogte van de Zaanstraat. Voor fietsers maken we bij de Muntingbrug een tijdelijke doorsteek bij de nieuwe ovonde naar het Hoornsediep. Dat kunt u zien op het kaartje hieronder.

Scherm­afbeelding 2023-10-12 om 14.56.32

Autoverkeer

Autoverkeer dat vanaf het station komt, rijdt in deze situatie niet meer via de Brailleweg, maar kan via het Emmaviaduct de nieuwe ovonde de weg naar het zuiden vervolgen. Autoverkeer kan ook de ovonde volledig rondrijden, om zo in de Rivierenbuurt te komen. Dat is zichtbaar door middel van de paarse lijn in het kaartje.

Het Hoornsediep tussen de Rivierenhof en de IJsselstraat is tijdens de werkzaamheden alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Vanaf het Hoornsediep kan verkeer de IJsselstraat niet bereiken.

Vervolg

De tijdelijke ovonde is vanaf 30 oktober 2023 deels in gebruik. We werken daarna nog verder aan de aansluiting van de ovonde met de Hereweg. Die verbindingsweg, langs de Maaslaan, moeten we nog aanleggen in 2025.


Lees ook: