Scherm­afbeelding 2023-10-12 om 14.51.10

Aansluiten Brailleweg op ovonde

Sanne16 oktober 2023Julianaplein


20 oktober starten we met de werkzaamheden om de Brailleweg aan te sluiten op de nieuwe ovonde. Hier zijn we tot 30 oktober mee bezig. Tijdens de werkzaamheden is het Emmaviaduct/Brailleweg en de af- en oprit Groningen-Centrum dicht. Vanwege de veiligheid moet ook het Fietspad bij de Brailleweg en de Muntingbrug dicht.

Nieuwe ovonde

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe ovonde ter hoogte van het Hoornsediep en de Maaslaan. Deze nieuwe ovonde verbindt straks het Emmaviaduct en de de Brailleweg met de nieuwe verbindingsweg die vanaf de Brailleweg naar de Hereweg loopt.

Deel ovonde in gebruik

30 oktober nemen we de ovonde voor een deel in gebruik. Het verkeer dat van het Emmaviaduct komt rijdt hier straks overheen richting de A28 en de Vondellaan. De aansluiting met de nog te bouwen verbindingsweg volgt later.

Afsluitingen

Tussen 20 oktober en 30 oktober is het Emmaviaduct en de Brailleweg dicht voor alle verkeer. Dat geld ook voor de afrit 40 Groningen-Centrum vanaf Haren en oprit 40 Groningen-Centrum vanaf Groningen. Omdat we vlak langs het fietspad werken moet ook het fietspad langs de Brailleweg en daardoor ook de Muntingbrug dicht.

Omleiding

Autoverkeer leiden we om via de Paterswoldseweg en de Hereweg. Fietsers en voetgangers kunnen via de Parkbrug of de Van Iddekingeweg zoals te zien in het kaartje hieronder.

Scherm­afbeelding 2023-10-12 om 14.47.45


Lees ook: