20230124 Laan van de Vrede - foto Aanpak Ring Zuid - _092826

Definitieve inrichting Laan van de Vrede gestart

Sanne31 augustus 2023West


Maandag 28 augustus zijn we begonnen met de werkzaamheden voor de definitieve inrichting van de Laan van de Vrede. Tussen het Leonardo Hotel en de Paterswoldseweg zijn we hier tot en met april 2024 mee bezig. Tijdens de werkzaamheden is dit deel van de Laan van de Vrede dicht voor autoverkeer. Ook de parkeerplekken zijn dicht. Fietsers en voetgangers kunnen vanaf het Leonardo Hotel tot de 16 Aprillaan langs het werk.

Tijdelijke wegen niet meer nodig

Nu het viaduct over de Paterswoldseweg klaar is en de tijdelijke hulpdienstenafrit niet meer nodig is kunnen we de tijdelijke weg langs de Laan van de Vrede afbreken. Hiervoor halen we eerst het asfalt en de puinbaan weg. Daarna kunnen we beginnen met het weghalen van de EPS (piepschuim) blokken. Deze stapelen we stuk voor stuk af, waarna we ze af kunnen voeren met vrachtwagens.

Definitieve situatie

Nadat de tijdelijke weg en het EPS weg is beginnen we met de definitieve inrichting van de Laan van de Vrede. We leggen bestrating aan en brengen asfalt aan. Eind april volgend jaar zijn de werkzaamheden klaar en kunnen de weg en de parkeervakken weer gebruikt worden. In deze periode werken we ook aan de definitieve situatie op de zuidelijke ringweg tussen het Vrijheidsplein en het Julianaplein.


Lees ook: