Scherm­afbeelding 2023-08-31 om 15.31.22

Aansluiting N370 op zuidelijke ringweg richting Drachten

Sanne31 augustus 2023West


Vanaf 7 september 06.00 uur rijdt het verkeer over een nieuw definitief stukje Ring Zuid en West. Voordat we hier overheen kunnen rijden moeten we de weginrichting aanpassen. Van 4 september 6.00 uur tot 7 september 06.00 uur is de westelijke ringweg richting Drachten daarom dicht.

Definitieve situatie

In de definitieve situatie rijdt het verkeer vanuit richting Zuidhorn niet meer via de botrotondes bij Laan Corpus den Hoorn de zuidelijke ringweg op. De westelijke ringweg is in de definitieve situatie rechtstreeks aangesloten op de zuidelijke ringweg. Wachten bij de rotonde in de spits is vanaf dan dus verleden tijd.

Werkzaamheden

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest de nieuwe aansluiting buiten het verkeer aan te leggen. De ‘hoge’ verbindingsbocht voor de Gasunie langs hebben we nu zo goed als klaar gemaakt, het eerste asfalt ligt er al op. Tussen 4 en 7 september sluiten we dit nieuwe stuk weg aan op de westelijke en zuidelijke ringweg. We leggen het laatste tijdelijke asfalt en brengen belijning en barriers aan. Daarnaast schuiven we de banen van de westelijke ringweg weer een stukje naar het oosten. Zodat we aan de westzijde ruimte krijgen om te werken.

Vervolg

Maandag 4 september beginnen we met aan de westzijde van de westelijke ringweg, het laatste stuk viaduct in het stadspark, de afrit en de kruising naar de Martiniplaza. In het voorjaar van 2024 ronden we hier de werkzaamheden aan de ringweg af.


Lees ook: