20230707 gyas-tunnel header - foto ARZ - 20230627_090715

Fietsvallei Brailleweg en fietstunneltje bij Gyas tijdelijk dicht

John7 juli 2023Julianaplein


In de zomer werken we niet alleen aan de wegen voor het autoverkeer. Ook gaan we aan de slag op fietspaden in de buurt van het Julianaplein. Fietsers moeten er rekening mee houden dat het ‘Gyas-tunneltje’ en de fietsvallei Brailleweg deze zomer tijdelijk buiten gebruik zijn. Ook krijgen fietsers te maken met de afsluiting van de Vondellaan.

‘Gyas-tunneltje’

20230707 gyas-tunnel - foto ARZ - 20230627_090715
Het Gyas-tunneltje met links de Muntingbrug. Foto: Aanpak Ring Zuid.

Bij roeivereniging Gyas aan het Noord-Willemskanaal loopt een fietspad onder de ringweg door. Bij dit ‘Gyas-tunneltje’ werken we aan de nieuwe Julianabrug. Onder de brug komt een afbeelding in het beton. Deze afbeelding gaan we de komende weken aanbrengen. Hiervoor is het tunneltje dicht van maandagochtend 10 juli (07.00 uur) tot vrijdagmiddag 28 juli (16.00 uur). Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Paterswoldseweg of via de Muntingbrug naar het fietspad langs de andere zijde van het kanaal.

Fietsvallei Brailleweg

220701 Openstelling fietsvallei RDB Producties Beeldnummer 01334
De fietsvallei Brailleweg (juli 2022). Foto: Raymond Bos.

De fietsvallei Brailleweg is de verbinding voor fietsers en voetgangers onder de A28 door. Deze is vorig jaar al geopend. Nu gaan we de fietsvallei definitief inrichten. Daarbij hoort ook een afbeelding in het beton. Hiervoor is de fietsverbinding dicht van zondagavond 9 juli tot en met maandagochtend 4 september. Fietsers kunnen omrijden via de Julianaweg (het fietspad langs het Noord-Willemskanaal) en de Van Iddekingeweg.

Vondellaan

Op 17 juli starten we het definitief inrichten van de Vondellaan. De weg is van maandagochtend 17 juli (06.00 uur) tot maandagochtend 18 september (07.00 uur) dicht voor alle verkeer vanaf de Brailleweg tot aan de rotonde bij de Van Iddekingeweg. Fietsers kunnen omrijden via de Julianaweg (het fietspad langs het Noord-Willemskanaal) en de Van Iddekingeweg. De verbinding tussen de Van Eedenstraat en de Henriëtte Roland Holststraat blijft open.

Omleidingsroutes

Op het kaartje hieronder is te zien hoe fietsers deze zomer worden omgeleid.

20230707 fietsverbindingen Julianaplein
De drie afsluitingen voor fietsers rond het Julianaplein. In het groen de omleidingsroutes. In het lichtblauw de verbinding Van Eedenstraat-Henriëtte Roland Holststraat, die open blijft.

Meer informatie

Groningen Bereikbaar heeft een handig kaartje met een overzicht van de belangrijkste fietsverbindingen, waarop in één oogopslag te zien is welke nu open en welke dicht zijn.


Lees ook: