230326 Devinitief inrichten A28 Raymond Bos Beeldnummer 07058

A28 twee nachten en komend weekend dicht van Groningen-Zuid tot Julianaplein

John4 juli 2023Julianaplein


Deze zomer gaan we de oostzijde van de A28 (de rijbaan richting de stad) definitief inrichten. In de voorbereiding hierop moeten we de A28 deze week twee nachten en komend weekend afsluiten voor verkeer richting de stad. We brengen dan onder andere de tijdelijke belijning aan en plaatsen barriers (lage muurtjes).

Deze week is de A28 dinsdagnacht 4 juli en woensdagnacht 5 juli dicht vanaf afrit Groningen-Zuid tot het Julianaplein. De afsluiting is van 22.00 uur tot 6.00 uur de volgende ochtend. Dit weekend is ditzelfde deel van de A28 afgesloten vanaf zaterdagochtend 01.00 uur tot zondagavond 22.00 uur. Het verkeer vanuit Haren/Assen wordt omgeleid via afrit 39 bij Groningen-Zuid. Vanaf hier kan het verkeer onder de A28 door en via de Laan Corpus den Hoorn naar de A7. Vanaf hier kun je naar het Julianaplein, de zuidelijke ringweg, Ring West of richting Hoogkerk/Drachten.

Overlast

Omwonenden kunnen deze twee nachten en in het weekend overlast ervaren van het geluid van machines en vrachtwagens. In het weekend gaan we ook asfalt wegfrezen en twee buispalen intrillen voor een tijdelijk portaal ter hoogte van de Betje Wolffstraat. Ook beginnen we dit weekend met asfaltwerkzaamheden op het A28-viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan. Zaterdag en zondag overdag trillen we langs de afrit Centrum funderingspalen in voor de groenschermen. We werken hier van 07.00 uur tot 19.00 uur. Ook deze voorbereidende werkzaamheden geven geluidsoverlast.

Zomerwerkzaamheden

Zondagavond 9 juli om 22.00 uur beginnen de zomerwerkzaamheden aan de A28. Deze duren tot en met 28 augustus. Voor verkeer richting de stad is dan één rijstrook beschikbaar. Bij Groningen-Zuid wordt het verkeer over de afrit en de oprit geleid. Vanwege de veiligheid is er geen aansluiting op de Van Ketwich Verschuurlaan. Het verkeer vanaf Haren/Assen kan niet de Van Ketwich Verschuurlaan op, en het verkeer vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan kan niet de oprit richting Julianaplein nemen. De onderdoorgang van de A28 is dicht van 9 juli tot 12 augustus.


Lees ook: