20230207 paviljoentuin header - Aanpak Ring Zuid Burendag 25sept21 - Mariska de Groot - websize-1025

Paviljoentuin vanaf eind februari definitief dicht

John7 februari 2023


De buitenruimte naast ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid aan de Muntinglaan gaat op 24 februari 2023 voorgoed dicht. In deze Paviljoentuin tonen we de materialen die we bij de ombouw van de zuidelijke ringweg gebruiken. De tuin moet sluiten omdat op deze plek rioolwerkzaamheden gaan plaatsvinden.

De Paviljoentuin is in 2019 aangelegd, direct naast het Paviljoen zelf. In de tuin zijn verschillende materialen te zien, zoals metalen hekken, geluidsschermen, de rode baksteenstrips en elementen die gebruikt gaan worden in het Zuiderplantsoen. Ook staan er bomen en rozenstruiken die in het ontwerp van de ringweg voorkomen. Vanaf eind februari wordt de tuin ontmanteld. Waar mogelijk worden de materialen en het groen hergebruikt in het Zuiderplantsoen, de rest gaat naar de opslag.

Rioolwerkzaamheden

De rioolwerkzaamheden aan de Muntinglaan beginnen in het voorjaar. Het bestaande riool wordt vervangen. Paviljoen Ring Zuid blijft voorlopig op zijn eigen plek staan.

Bezoek

Wil je de Paviljoentuin nog bezoeken? Dat kan deze maand nog. De tuin is open als het informatiecentrum open is. Dat is op donderdag, vrijdag en zaterdag, steeds van 13.00 uur tot 17.00 uur. Vrijdag 24 februari is de laatste dag waarop de Paviljoentuin open is. De entree is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Onze voorlichters in het informatiecentrum leiden je graag rond en kunnen veel vragen beantwoorden.

Aanpak Ring Zuid Burendag 25sept21 - Mariska de Groot - websize-1030
Foto: Mariska de Groot.

Lees ook: