20221109 Ring west in gebruik Raymond Bos header -RDB Producties Beeldnummer 08807

Tot de zomer één rijstrook voor verkeer op Ring West richting het noorden

John10 januari 2023West


Bij de westelijke ringweg gaan we aan de slag met het viaduct over de Concourslaan (Stadspark). Het oude viaduct wordt afgebroken en maakt plaats voor een nieuw, breder viaduct. Hiervoor moet vanaf donderdag 12 januari één rijstrook dicht. Voor het verkeer op de westelijke ringweg in noordelijke richting betekent dit dat er één rijstrook beschikbaar blijft. Deze situatie duurt tot en met vrijdag 14 juli 2023.

De rijstrook is vanaf donderdagochtend 12 januari (06.00 uur) dicht vanaf het Vrijheidsplein tot aan afrit 18 Zeeheldenbuurt, voor het verkeer richting het noorden (Zuidhorn/Paddepoel). De afslag naar de Leonard Springerlaan is al langere tijd afgesloten.

Dit betekent dat het verkeer op Ring West langdurig in beide richtingen over één rijstrook rijdt, in plaats van twee. Al sinds oktober rijdt het verkeer richting Vrijheidsplein over één rijstrook. Die situatie duurt nog tot het voorjaar van 2024.

20230110 afsluiting N370 ring west
Op Ring West is de komende tijd in beide richtingen één rijstrook beschikbaar. Kaart: Groningen Bereikbaar.

Automobilisten die via de westelijke ringweg rijden, moeten daarom rekening houden met meer drukte en extra reistijd.

Nachtafsluiting

Op woensdagavond 11 januari om 19.00 uur beginnen we met de voorbereiding van de rijstrookafsluiting. Dit duurt tot donderdagochtend 12 januari (06.00 uur). Ring West is dan dicht vanaf het Vrijheidsplein tot afrit 18 Zeeheldenbuurt (Peizerweg). De afsluiting geldt dus alleen voor verkeer richting het noorden. Verkeer richting het zuiden (Vrijheidsplein/Stadspark) kan wel gebruikmaken van de westelijke ringweg.


Lees ook: