20221028 Sloop Julianabrug Raymond Bos header -RDB Producties Beeldnummer 07985

Overlast van sloop en start nieuwbouw Julianabrug

John9 januari 2023Julianaplein


Deze week gaan we verder met de sloopwerkzaamheden aan de westzijde van de oude Julianabrugbrug (de kant van de Muntinglaan). Deze werkzaamheden duren tot het voorjaar van 2023. Volgende maand gaan we een bouwkuip maken voor de nieuwbouw van de brug. Omwonenden hebben vanwege alle opeenvolgende werkzaamheden lange tijd te maken met geluidsoverlast.

Eind vorig jaar hebben we de basculekelder van de beweegbare brug afgebroken. Om dit te kunnen doen, hebben we eerst een bouwkuip om de kelder gebouwd. Het sloopwerk is klaar, dus kunnen we nu de bouwkuip weer weghalen. Maandag 9 januari zijn we gestart met het uittrillen van de palen van de bouwkuip die in het kanaal staan. Dit duurt tot en met vrijdag.

In de tweede helft van januari verwijderen we de ‘stempels’ (horizontale steunbuizen) uit de bouwkuip.

In januari slopen we ook het laatste stuk van de oude tunnel van de Brailleweg. Het grootste deel hiervan kunnen we niet ‘knippen’ en moeten we prikken. Deze werkzaamheden (9-28 januari) leiden tot geluidsoverlast en trillingen.

Nieuwbouw

Half februari gaan we weer bouwen aan de nieuwe Julianabrug. Vanaf 13 februari trillen we damwanden en buispalen aan de westkant van het kanaal in. De damwanden zijn bedoeld voor het verstevigen van de kade. Waar dat kon, is dat vorig jaar ook al gedaan. Het laatste stuk van de damwanden en buispalen heien we na. Deze werkzaamheden duren drie weken. Vanaf 13 maart doen we dit ook aan de oostzijde. Hier zijn we ook drie weken mee bezig.

Julianabrug en Muntingbrug header
Impressie van de toekomstige Julianabrug. Dit is een vaste brug.

Julianaplein

Voor de bouw van het nieuwe Julianaplein gaan we in de week van 6 februari de tijdelijke damwanden van de waterkelder verwijderen. Deze kelder ligt iets aan de noordkant van het oude kruispunt. Ook dit geeft geluidsoverlast en trillingen in de omgeving.

Webcam

De werkzaamheden bij het Julianaplein zijn thuis te volgen via onze webcam. Ook is alles goed te zien vanaf het uitzichtpunt bij de Muntinglaan (naast ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid).


Lees ook: