20211130 LR - Ronde VDL november 2021 header - Beeldnummer - 334-26 - Foto Raymond Bos

Damwandplanken voor kabelkanaal bij H.L. Wichersstraat

John23 november 2022Zuiderplantsoen


Op donderdag 24 en vrijdag 25 november gaan we damwanden intrillen ter hoogte van de H.L. Wichersstraat. Deze zijn nodig voor het bouwen van het kabelkanaal langs de verdiepte ligging. Ook slopen we delen van de betonnen uitvulwanden langs de verdiepte ligging. De werkzaamheden leiden tot geluidsoverlast en trillingen in de directe omgeving.

20221123 plattegrond HL Wichersstraat - Open Street Map
De H.L. Wichersstraat ligt aan de zuidzijde langs de zuidelijke ringweg. Kaart: OpenStreetMap.

Het kabelkanaal is een betonnen goot die zo groot is dat een mens erin kan staan. In dit kabelkanaal leggen we alle kabels en leidingen die nodig zijn voor de voorzieningen in de verdiepte ligging, zoals ventilatoren, dynamische bebording en verlichting. Door deze in een apart kanaal naast de verdiepte ligging te plaatsen, kunnen we er later goed bij voor reparatie en onderhoud.

De damwandplanken zijn minder lang dan de planken die we hebben ingetrild voor de bouwkuip zelf. Nadat de damwandplanken zijn geplaatst, graven wij de ruimte tussen de damwandplanken uit. Ook slopen we delen van de betonnen uitvulwanden langs de verdiepte ligging. Vervolgens hijsen we de prefab betondelen van het beloopbaar kabelkanaal stuk voor stuk in.






Lees ook: