20220419 Voortgang papiermolentunnel week 16 header Raymond Bos Beeldnummer 04958

Werk aan vloer en wanden Papiermolentunnel

John2 september 2022Julianaplein


Dit najaar gaan we verder met de bouw van de nieuwe Papiermolentunnel. Deze vervangt de oude tunnel tussen de Rivierenbuurt en openluchtzwembad De Papiermolen. Tijdens Operatie Julianaplein (eerder dit jaar) is de betonnen koker onder de ringweg aangelegd waarin de nieuwe tunnel wordt gebouwd. Vanaf september tot in het voorjaar van 2023 gaan we hier beton storten voor de vloeren en wanden.

20220902 plattegrond Papiermolentunnel - Open Street Maps
De locatie van de Papiermolentunnel. Aan de noordzijde van de ringweg de Rivierenbuurt, aan de zuidzijde openluchtzwembad De Papiermolen. De nieuwe tunnel komt, net als de oude tunnel, in het verlengde van de Merwedestraat.

Zuidzijde (openluchtzwembad)

Aan de kant van openluchtzwembad De Papiermolen zijn we in september en oktober bezig met betonwerk in de tunnel. Op vrijdag 9 september wordt hier de vloer gestort. Op vrijdag 21 oktober en zaterdag 22 oktober volgen de wanden. Ook bereiden we de stort voor van het eerste deel van de vloer bij de ingang van de tunnel. Deze storten we op vrijdag 30 september.

Noordzijde (Rivierenbuurt)

Aan de kant van de Rivierenbuurt bouwen we een open inrit (zonder dak) voor de tunnel. Zowel in het gesloten deel van de tunnel als in de open inrit gaan we beton storten.

Vanaf half augustus tot half september brengen we zand aan voor de fundering van de nieuwe inrit. Dit is op de Maaslaan en in de Merwedestraat. De vloer in de tunnel storten we op donderdag 22 september. Op vrijdag 14 oktober en vrijdag 4 november storten we de eerste twee delen van de vloer van de ingang.

Overlast

Omwonenden kunnen overlast van de werkzaamheden hebben. Het aanbrengen van zand kunnen omwonenden merken in de vorm van trillingen en geluid. Elke betonstort doen we overdag tussen 7.00 en 19.00 uur. Eén stort duurt gemiddeld één dag. Na elke stort moeten we het beton vlinderen (een soort schuren). De vrachtwagens met beton komen aangereden via de Brailleweg, dus over het bouwterrein. Voor het verplaatsen van bouwmaterialen gebruiken we een hijskraan. Deze staat vlak voor de ingang van de tunnel. De betonpomp staat ook vlak voor de ingang van de tunnel, in de buurt van de kraan. Deze kan geluidsoverlast geven.

Fietstunnel Papiermolen 1
Impressie van de nieuwe Papiermolentunnel, gezien vanaf de noordzijde (Merwedestraat, Rivierenbuurt).

Lees ook: