20220614 onderdoorgang helperzoom header - foto Rijkswaterstaat 0J9A1377 ARZ d.d. 14 juni 2022 (39)

Onderdoorgang Helperzoom twee maanden dicht voor autoverkeerAuto’s kunnen vanaf maandag 4 juli tot en met vrijdag 9 september 2022 niet op de Helperzoom onder de ringweg door. We werken hier aan de aanleg van het kabelkanaal. Voor fietsers en voetgangers maken we een tijdelijke oplossing. Zij kunnen in beide richtingen van de Helperzoom gebruik blijven maken. Het DUO-gebouw is bereikbaar vanaf de Waterloolaan.

Bewoners van Helpman kunnen in deze periode met de auto niet via de noordzijde hun wijk in of uit. Zij moeten tijdelijk een andere route zoeken, bijvoorbeeld via de Helper Brink of De Savornin Lohmanlaan.

Kabelkanaal

Het kabelkanaal is een betonnen bak langs de zuidzijde van de verdiepte ligging waarin straks de kabels en leidingen lopen die voor de verdiepte ligging nodig zijn. Het kabelkanaal komt onder de grond te liggen en is dus straks niet meer zichtbaar.

Voor de aanleg van het kabelkanaal breken we de weg open en trillen we damwandplanken in. Deze zijn een stuk korter dan de damwandplanken die we hebben ingetrild voor de bouwkuip. Vervolgens bouwen we het kabelkanaal met prefab betonnen elementen. Tot slot kunnen we de weg weer herstellen.

Fases

De aanleg van het kabelkanaal gaat in fases. Op de plattegrond hieronder zijn drie locaties te zien vanaf de Helperzoom tot op de Kempkensberg.

20220701 fasering werkzaamheden kabelkanaal helperzoom kempkensberg
De bouwkuip van de verdiepte ligging langs het DUO-gebouw met helemaal links het spoor. Op de plek van de gekleurde vakken komt het kabelkanaal.

Locatie 1 (Helperzoom): 4 juli t/m 9 september 2022
Locatie 2 (Kempkensberg): 11 juli t/m 7 oktober 2022
Locatie 3: (Kempkensberg): 10 oktober t/m 25 november 2022

Overlast

Het intrillen van damwandplanken geeft geluids- en trillingshinder voor de omgeving. Op locatie 1 staat het intrillen gepland in week 30 (25-31 juli). Op locatie 2 en 3 staat het intrillen gepland voor de periode week 40 t/m week 42 (3-23 oktober).


Lees ook: