20220701 Openstelling fietsvallei RDB Producties Beeldnummer 07977 header

Fietspad langs Noord-Willemskanaal na lange tijd weer open

John15 juli 2022Julianaplein


Het fietspad langs de oostzijde van het Noord-Willemskanaal is vorige week weer open gegaan. Het gaat om het stuk tussen de Brailleweg en de Van Iddekingeweg. Het fietspad is vanwege werkzaamheden langere tijd afgesloten geweest.

Het fietspad is verbonden met de fietsvallei Brailleweg. Fiets je op de Brailleweg richting het zuiden, dan heb je twee mogelijkheden. Je kunt de weg volgen die met een bocht naar links onder de A28 doorgaat: de fietsvallei. Of je rijdt rechtdoor langs het kanaal richting de Van Iddekingeweg. Vanaf hier kun je langs het kanaal doorfietsen tot de Van Ketwich Verschuurlaan en verder richting Haren. Fietsers moeten er wel rekening mee houden dat in de zomervakantie (tot eind augustus) de onderdoorgang van de A28 bij de Van Ketwich Verschuurlaan en de Laan Corpus den Hoorn afgesloten is voor alle verkeer.

Van zuid naar noord

Het fietspad langs het kanaal is ook begaanbaar vanaf het zuiden richting het noorden. Aangekomen op de Brailleweg kun je rechtsaf de fietsvallei in of rechtdoor langs het kanaal doorfietsen. Het fietspad rechtdoor gaat via een fietstunnel (Amaliatunnel) onder het Emmaviaduct door. Je komt dan uit in de Rivierenbuurt. Vanaf daar kun je linksaf doorrijden naar het station en het centrum.

20220715 fietspad langs NW-kanaal
Het fietspad loopt aan de oostzijde van het Noord-Willemskanaal (stippellijn).

Slijtlaag

Het nieuwe fietspad is voorzien van een slijtlaag. Deze bestaat uit losse steentjes die nog ‘ingereden’ moeten worden. Daarom bestaat er de eerste tijd nog slipgevaar. Fiets hier daarom de eerste weken niet te snel, vooral in de bochten. De slijtlaag wordt binnenkort aangeveegd.


Lees ook: