20220614 verbindingsweg header - foto Rijkswaterstaat - 0J9A1377 ARZ d.d. 14 juni 2022 (60)

Verbindingsweg Laan Corpus den Hoorn richting Ring West dit weekend dicht

John16 juni 2022West


In het westen van de stad zijn we bezig met het afwerken van de nieuwe afrit van Drachten richting het Vrijheidsplein. Hiervoor moeten we oud asfalt frezen en nieuw asfalt leggen. Daarvoor is het nodig de verbindingsweg vanaf Laan Corpus den Hoorn richting Vrijheidsplein/Ring West dit weekend af te sluiten. De nieuwe afrit gaat 7 juli open voor verkeer. Ook de nacht daarvoor is de verbindingsweg dicht.

De verbindingsweg is het komende weekend dicht vanaf de oprit naar het Julianaplein tot aan het Vrijheidsplein (de rode lijn in de afbeelding hieronder). De afsluiting duurt vanaf vrijdag 17 juni (22.00 uur) tot en met maandag 20 juni (06.00 uur).

Update 17 juni: in eerste instantie zou de verbindingsweg ook dicht zijn in het weekend van 25/26 juni, maar die afsluiting is vervallen.

De roodgekleurde afsluiting geldt ook in de nacht voor de openstelling van de nieuwe afrit. Dat is de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 juli. Dan is ook afrit 36 dicht (blauwe lijn) en de afslag vanaf de rotondes naar het Julianaplein (gele lijn).

20220617 afsluiting verbindingsweg Corpus den Hoorn-Vrijheidsplein West - 17-6-2022 tm 20-6-2022
Het westen van de stad, ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn. In het rood de afsluiting van de verbindingsweg dit weekend. In het blauw en het geel de extra afsluitingen in de nacht van 6 op 7 juli. De witte stippellijn is de route van de nieuwe afrit. Plattegrond: Combinatie Herepoort.

Het verkeer kan dit weekend niet vanaf Laan Corpus den Hoorn of vanaf de A7 vanuit de richting Drachten naar Ring West. Wel is de nieuwe oprit open, vanaf de verbindingsweg richting Julianaplein.

Omleiding

Verkeer naar de westelijke ringweg kan dit weekend omrijden via de zuidelijke, oostelijke en noordelijke ringweg. Een andere optie is via Laan Corpus den Hoorn, de A28 en dan via het Julianaplein naar de westelijke ringweg. Kijk voor meer informatie bij Groningen Bereikbaar.


Lees ook: