afrit naar ring west voor verkeer vanaf Drachten Hoogkerk met pijl

Nieuwe afrit vanaf Drachten naar Ring West 7 juli open

John30 juni 2022West


De nieuwe afrit voor verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten naar de westelijke ringweg gaat open op 7 juli. De auto’s komen via deze nieuwe afrit direct uit op het Vrijheidsplein. Ze hoeven dan niet meer gebruik te maken van de dubbele rotonde bij Corpus den Hoorn/Stadspark. Het verkeer is op deze manier sneller bij de westelijke ringweg en de rotonde wordt rustiger.

De nieuwe afrit is de afgelopen maanden gebouwd naast de A7. Hij loopt over de oprit vanaf de Laan Corpus den Hoorn heen, die eind maart in gebruik is genomen.

20220630 afrit naar ring west voor verkeer vanaf Drachten Hoogkerk met pijl
Impressie van de A7, gezien in de richting Hoogkerk/Drachten. Bij de rode pijl de nieuwe afrit.

Verkeershinder

In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 juli sluiten we de nieuwe afrit aan op de bestaande wegen. We gaan in deze nacht asfalt en nieuwe markeringen aanbrengen. Ook plaatsen we barriers en maken we het nieuwe viaduct schoon.

Vanwege deze werkzaamheden is deze nacht afrit 36 Groningen-West (vanaf Hoogkerk/Drachten richting Martini Ziekenhuis) afgesloten. Ook de afslag vanaf de rotonde bij Laan Corpus den Hoorn richting het Vrijheidsplein en het Julianaplein is die nacht dicht. Het verkeer wordt omgeleid via gele borden.


Lees ook: