20220601 fietspad vanaf Parkbrug naar Brailleweg header - foto ARZ - _150724

Fietsers kunnen vanaf Parkweg weer langs kanaal naar Rivierenbuurt en De Wijert

John2 juni 2022Julianaplein


Vanaf vanmiddag kun je weer op de fiets vanaf de Parkweg langs de oostzijde van het kanaal richting de Rivierenbuurt en De Wijert. Deze fietsverbinding zou gestremd blijven tot 29 augustus, maar wordt nu vervroegd opengesteld.

De afgelopen tijd was deze fietsverbinding dicht vanwege het inrichten van een bouwterrein. Deze afsluiting zou duren tot eind augustus. Combinatie Herepoort heeft nu een tijdelijke doorsteek gemaakt vanaf het Noord-Willemskanaal naar de fietstunnel onder het Emmaviaduct door (Amaliatunnel). Dit is een welkome aanvulling voor fietsers. Vanwege de langdurige afsluiting van de Muntingbrug hadden zij hier minder mogelijkheden.

20220602 doorsteek fietspad Parkweg Brailleweg - foto ARZ
De doorsteek vanaf het Noord-Willemskanaal naar de fietstunnel onder het Emmaviaduct door. Foto: Aanpak Ring Zuid.

Fietsers kunnen nu dus weer vanaf het Emmaviaduct rechtdoor, en via de tijdelijke doorsteek naar de Amaliatunnel. Via deze tunnel kom je uit op het Hoornsediep (oostzijde) en kun je de Rivierenbuurt in. Je kunt bij de Amaliatunnel ook de Brailleweg op, langs de tijdelijke bushaltes, en zo naar De Wijert fietsen.

20220602 plattegrond fietspad langs oostzijde kanaal v1
In het groen de opengestelde fietsverbinding vanaf de Parkbrug, langs het kanaal, naar de fietstunnel. Fietsers kunnen via de tunnel naar de Rivierenbuurt of verder in zuidelijke richting naar Brailleweg en De Wijert.

Eind november

Deze tijdelijke fietsverbinding blijft tot eind november bestaan. Dan beginnen hier de voorbereidingen voor de aanleg van het nieuwe verkeersplein.


Lees ook: