20220412 - luchtfoto aansluiting Groningen Zuid - Rijkswaterstaat - header - 0J9A7269 ARZ d.d. 12 april 2022 (85)

Op- en afrit A28 Groningen-Zuid lange tijd dichtMaandag 9 mei is Operatie Julianaplein achter de rug en beginnen we met werkzaamheden op andere locaties. Zo gaan we de komende maanden aan de westzijde van de A28 de definitieve situatie bouwen. Hiervoor is de afrit Groningen-Zuid (39) voor verkeer vanaf het Julianaplein dicht van 9 mei tot uiteindelijk 29 augustus. De oprit vanaf Groningen-Zuid richting Assen (39) is dicht van 16 mei tot 3 juni.

impressie A28 aansluiting Groningen Zuid
Impressie van de A28 gezien vanaf de stad naar het zuiden. Het verkeer heeft in beide richtingen drie rijstroken. De aansluiting bij Groningen-Zuid blijft bestaan.

In de definitieve situatie heeft het verkeer op de A28 zowel bij het inrijden als het uitrijden van de stad de beschikking over drie rijstroken. De aansluiting bij Groningen-Zuid blijft bestaan. De op- en afrit worden vernieuwd. Dat gaan we de komende tijd doen. We verleggen de geleiderail, verwijderen oud asfalt, storten nieuw asfalt en brengen riolering aan. Ook maken we de buitenberm en de faunakering definitief, zodat dieren niet meer vanuit de berm de snelweg op kunnen komen. Daarnaast plaatsen we de definitieve verlichting.

Afrit

Voor deze werkzaamheden is de A28-afrit Groningen-Zuid, voor verkeer vanaf het Julianaplein, dicht vanaf maandagochtend 9 mei 6.00 uur tot vrijdagavond 8 juli 22.00 uur.  Daarna zijn er nieuwe afsluitingen van de afrit. Uiteindelijk is de afrit vanaf 29 augustus 2022 weer te gebruiken.

20220506 afsluiting afrit Groningen-Zuid
De afrit vanaf de A28 voor verkeer komend vanaf het Julianaplein.

Het verkeer kan tot 8 juli op verschillende manieren omrijden.

  • Vanaf de zuidelijke ringweg (N7) via afrit 36a (Groningen-West) en Laan Corpus den Hoorn.
  • Vanaf de zuidelijke ringweg (N7) via afrit 37 Helpman en de Hereweg.
  • Vanaf de A28 doorrijden naar de volgende afrit, bij Haren, en dan via de A28 weer terug naar de afrit Groningen Zuid.

Oprit

De oprit van de A28 bij Groningen-Zuid (voor verkeer vanaf de Laan Corpus den Hoorn/Van Ketwich Verschuurlaan) is vier weken dicht. De afsluiting duurt vanaf maandagochtend 16 mei 7.00 uur tot vrijdagavond 3 juni 22.00 uur.

Automobilisten hebben de volgende alternatieven.

  • Via Laan Corpus den Hoorn naar de N7 en via het Julianaplein naar de A28.
  • Via de Hereweg naar de N7 en via het Julianaplein naar de A28.

Ook deze oprit gaat later dit jaar opnieuw dicht. Meer informatie hierover volgt binnenkort.


Lees ook: