20220211 vrijheidsplein westelijke ringweg header - foto Rijkswaterstaat - 0J9A4231ARZ d.d. 11 febr 2022 (18)

Verbindingsweg van westelijke ringweg richting Hoogkerk/Drachten vijf dagen dicht

John16 februari 2022West


Bij het Vrijheidsplein werken we hard aan twee nieuwe tijdelijke wegen. Hiervoor moet ook de verbindingsweg tussen de westelijke ringweg en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn (N370) binnenkort vijf dagen dicht. Dat betekent dat het verkeer vanaf de westelijke ringweg tijdelijk niet meer bij het Vrijheidsplein de N7 richting Hoogkerk/Drachten kan nemen. Het verkeer wordt omgeleid via het Hoendiep en de Johan van Zwedenlaan (Hoogkerk).

20220216 Afsluiting verbindingsweg en westzijde Vrijheidsplein - kaart Groningen Bereikbaar
Afsluitingen bij het Vrijheidsplein met omleidingsroute via Hoogkerk. Kaart: Groningen Bereikbaar.

De verbindingsweg is dicht vanaf vrijdagavond 18 februari (22.00 uur) tot dinsdagavond 22 februari (22.00 uur). Ook verkeer dat de omleiding volgt van de afsluitingen bij het Julianaplein krijgt te maken met deze afsluiting.

Op dit moment is ook de westelijke onderdoorgang van het Vrijheidsplein nog afgesloten. Dat betekent dat je vanaf Ring West ook niet naar de zuidelijke ringweg kunt, richting Julianaplein.

Operatie Julianaplein

Vanwege Operatie Julianaplein is het nu op het Julianaplein niet mogelijk vanuit de richting Assen richting Drachten te gaan. Verkeer dat vanuit de richting Assen naar Drachten of het oostelijke deel van de provincie wil, kan het beste omrijden via de N386 bij Vries en de N372 via Peize naar de A7.

Tijdelijke wegen

De nieuwe tijdelijke wegen worden op 25 februari in gebruik genomen. Daarna kan het oude Vrijheidsplein worden verwijderd en is er ruimte om het nieuwe Vrijheidsplein te bouwen.

20220107 Tijdelijke wegen vrijheidsplein feb 2022
De tijdelijke wegen die gebouwd worden bij het Vrijheidsplein. De tijdelijke weg van het Vrijheidsplein richting Laan van de Vrijheid is al in gebruik genomen. De overige twee tijdelijke wegen moeten op 25 februari gereed zijn.

Lees ook: