20220202 VDL header - 4 Deelgebieden Raymond Bos Beeldnummer 02313

Asfalt verwijderen op afrit Hereweg voor onderwaterkelder

John10 februari 2022Zuiderplantsoen


Zaterdag 12 februari gaan we een deel van het asfalt verwijderen (frezen) van de afrit Helpman (afrit 37), die vanaf het Julianaplein uitkomt op de Hereweg. Deze afrit is vanaf vrijdagavond 20.00 uur afgesloten vanwege Operatie Julianaplein. Het frezen van het asfalt geeft geluidshinder voor omwonenden. Onder de afrit gaan we de komende periode een waterkelder aanleggen. De afrit gaat op 9 mei 2022 weer open.

De waterkelder komt tussen de Papiermolentunnel en de Hereweg, in het talud. In deze waterkelder wordt straks regenwater opgevangen. We bouwen de waterkelder in de periode van 14 februari t/m 29 april, op werkdagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur.

Eerst trillen we damwandplanken in. Dat beurt in de periode van 14 t/m 25 februari, op werkdagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Omwonenden kunnen hiervan hinder ondervinden.

Nadat de damwanden zijn geplaatst, kunnen we beginnen met het uitgraven van de bouwkuip. Daarin bouwen we de waterkelder met beton op. De planning is dat begin mei de waterkelder klaar is. Daarna gaan we de oprit opnieuw asfalteren, zodat hij op 9 mei weer open kan. Dan is Operatie Julianaplein weer voorbij.

Eindsituatie

In de toekomst gaan de op- en afritten naar de Hereweg verdwijnen. In plaats hiervan komt er een nieuwe verbindingsweg langs de ringweg, tussen de Brailleweg en de Hereweg. Via deze route blijft de Hereweg vanuit alle richtingen bereikbaar.

20220210 impressie ingang VDL Sterrebos
Impressie van de eindsituatie. De ringweg gaat onder de Hereweg door. De op- en afritten zijn vervangen door de verbindingsweg tussen Brailleweg en Hereweg (onderin zichtbaar).
Lees ook: