jlp2

A28 vanaf Groningen richting Assen aankomend weekend dicht

Karin10 juni 2021Julianaplein


Van vrijdag 11 juni (22.00 uur) tot maandag 14 juni (06.00 uur) is de A28 vanaf het Julianaplein tot de afrit Groningen-Zuid afgesloten voor alle verkeer in de richting van Assen. Ook de Brailleweg is in dit weekend dicht voor alle verkeer. In dit weekend wordt het nieuwe viaduct over de Brailleweg richting Assen aangesloten. Ook de nieuwe oprit vanaf de Brailleweg naar de A28 wordt aangesloten.

Combinatie Herepoort is de afgelopen periode druk bezig geweest met de bouw van een nieuw viaduct over de Brailleweg. Vanaf maandag 14 juni rijdt het verkeer richting Assen over dit nieuwe viaduct en de nieuwe oprit.

Omleiding voor verkeer richting Assen

Verkeer richting Assen heeft twee opties. Het verkeer kan via afrit 36a (Martini)  naar de Laan Corpus den Hoorn en vervolgens de oprit naar de A28 richting Assen nemen. De tweede optie is via de zuidelijke ringweg, afrit 37 naar de Hereweg en vervolgens via de Van Ketwich Verschuurlaan de oprit naar de A28 richting Assen.

Omleiding voor verkeer Brailleweg

Autoverkeer wordt omgeleid via het Julianaplein naar het Vrijheidsplein en vervolgens naar de Laan Corpus den Hoorn en de Van Ketwich Verschuurlaan.

Fietsers vanuit de binnenstad worden omgeleid via het tunneltje onder het Julianaplein door, de Maaslaan en de Papiermolentunnel en andersom.

Meer weten over de omleidingen?

Kijk dan op de Slimme kaart en in dit artikel van Groningen Bereikbaar.

25-28 juni: omzetten verkeer richting Groningen

Van vrijdag 25 (22.00 uur) tot maandag 28 juni (06.00 uur) is de A28 richting Groningen afgesloten. Dan wordt het viaduct bij de Brailleweg richting Groningen aangesloten. Na dat weekend rijdt het verkeer op de A28 richting Groningen ook over het nieuwe  viaduct.


Lees ook: