20211101 header hoefijzer - foto Rijkswaterstaat - 20211101 ARZ d.d. 1 nov 2021 (20)

Palen heien en lichtmasten verplaatsen in de nacht bij rotonde Corpus den Hoorn

John4 december 2021West


Komende week en de week daarop gaan we bij de dubbele rotonde bij Corpus den Hoorn/Stadspark meerdere nachten aan de slag. Zo gaan we palen heien voor de constructies waaraan nieuwe verkeersborden boven de weg kunnen hangen. Ook gaan we lichtmasten verplaatsen. Omwonenden kunnen overlast ondervinden. De werkzaamheden zijn nodig in verband met de nieuwe afrit 36a voor verkeer vanaf het Julianaplein richting Corpus den Hoorn en Martini Ziekenhuis.

Op 16 december nemen we de nieuwe afrit van de zuidelijke ringweg (N7) in gebruik. Deze heeft nu al de bijnaam ‘het hoefijzer’ gekregen. De nieuwe afrit dankt zijn bijnaam aan de scherpe bocht die erin ligt. Het verkeer richting Corpus den Hoorn en Martini Ziekenhuis rijdt in de toekomst over de ringweg eerst de dubbele rotonde bij Corpus den Hoorn/Stadspark voorbij. Daarna, bij de voetbalvelden van Velocitas 1896, begint de afrit. De scherpe bocht is nodig omdat er bij de voetbalvelden weinig ruimte is tussen de ringweg (N7/A7) en de oprit richting Drachten.

20211216 plattegrond nieuwe afrit 36a rotonde corpus den hoorn stadspark hoefijzer
In het blauw het 'hoefijzer': de nieuwe afrit 36a voor verkeer vanaf het Julianaplein richting Corpus den Hoorn en Martini Ziekenhuis.

Heien

Het heien van de palen gebeurt net ten westen van de rotondes bij Corpus den Hoorn. De werkzaamheden staan gepland in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 december (van 22.00 uur tot 06.00 uur). Is het werk dan nog niet af, dan gaan we de volgende nacht door (dus de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 december). Omwonenden kunnen overlast ervaren op het gebied van trillingen en geluid.

Lichtmasten

De week hierna gaan we lichtmasten verplaatsen en verwijderen. Dat gebeurt in de volgende nachten:

maandag 13 op dinsdag 14 december
dinsdag 14 op woensdag 15 december
woensdag 15 op donderdag 16 december
donderdag 16 op vrijdag 17 december

Ook deze werkzaamheden beginnen steeds om 22.00 uur en duren tot 06.00 uur.

Overlast voor omwonenden

Direct omwonenden hebben eind oktober een brief gekregen met meer informatie over de werkzaamheden en de hinder.

Verkeershinder

In de hierboven genoemde nachten is er tussen 6.00 uur en 22.00 uur tussen de rotondes Corpus den Hoorn en het Vrijheidsplein maar één rijstrook beschikbaar.


Lees ook: