20211130 header luchtfoto ringweg thv meeuwerderbaan - foto RWS - 0J9A3971 ARZ d.d. 30 nov 2021 (112)

Nachtelijke asfaltreparatie op ringweg ter hoogte van Meeuwerderbaan

John20 december 2021


Het asfalt op de noordelijke rijbaan van de zuidelijke ringweg is ter hoogte van de Meeuwerderbaan beschadigd. De reparatie staat gepland voor in de nacht van dinsdag 21 december op woensdag 22 december (van 22.00 uur tot 06.00 uur). Gedurende deze nacht is de noordelijke rijbaan van de ringweg afgesloten vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de afrit Helpman. Ook de oprit op de ringweg bij Meerstad is afgesloten.

In november hebben we hier al tijdens een weekendstremming een reparatie uitgevoerd. Het asfalt blijkt nu nog niet goed genoeg te zijn. Daarom moetenwe  nogmaals een reparatie uitvoeren. Deze reparatie zal alleen bestaan uit het opvullen van gaten en kuilen in het asfalt.

Overlast voor omwonenden

De werkzaamheden zijn op de noordbaan van de ringweg, ter hoogte van de Meeuwerderbaan. Het asfalt wordt alleen opgevuld. Er wordt geen asfalt weggefreesd. De werkzaamheden vinden plaats binnen de geluidsschermen van de ringweg. Daarom verwachten dat de geluidsoverlast beperkt blijft.

Verkeershinder

Gedurende deze nacht is de noordelijke rijbaan van de ringweg afgesloten vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de afrit Helpman. Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg.

Ook de oprit op de ringweg bij Meerstad is afgesloten. Dat is nodig in verband met de veiligheid, omdat het verkeer vanaf de oprit te weinig ruimte heeft om in te voegen op de linker rijstroken.


Lees ook: