header

Werkzaamheden en afsluitingen zuidelijke ringweg en Europaweg

Karin24 november 2021Oost


In het oostelijke deel van de stad zetten we komende weken stappen naar een vernieuwde zuidelijke ringweg. Hieronder een overzicht van de werkzaamheden en afsluitingen.

Afsluitingen

Zuidelijke ringweg

  • Van vrijdag 26 november 22.00 uur tot maandag 29 november 06.00 uur

Noordelijke rijbaan zuidelijke ringweg afgesloten voor verkeer vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan oprit Hereweg. Ook de oprit op de ringweg bij Meerstad is afgesloten.

Europaweg richting knooppunt Westerbroek

  • Zaterdag 27 november van 07.00 uur tot 20.00 uur

Europaweg dicht voor verkeer dat rijdt in de richting van Knooppunt Westerbroek. De afsluiting loopt vanaf de kruising bij de Griffeweg/Sontweg tot het viaduct. Ook kan verkeer op de zuidelijke ringweg vanuit de richting Julianaplein niet via afrit 38 Groningen-Zuidoost (Europaweg) links afslaan richting het centrum en kan verkeer vanaf de Europaweg niet de oprit naar de zuidelijke ringweg richting Julianaplein nemen. Doorgang Europaweg vanuit het centrum richting Euroborg is wel mogelijk voor spoeddiensten en OV-bussen, met aangepaste snelheid. Er zijn verkeersregelaars aanwezig die dit verkeer afwikkelen.

Europaweg richting centrum

  • Zondag 28 november van 07.00 uur tot 20.00 uur

Verkeer uit de richting knooppunt Westerbroek kan niet naar het centrum rijden over de Europaweg. Verder kan verkeer op de zuidelijke ringweg vanuit de richting Julianaplein niet via afrit 38 Groningen-Zuidoost (Europaweg) links afslaan richting centrum. Ook de oprit vanaf de Europaweg op de ringweg richting het Julianaplein is afgesloten, vanwege de stremming van de noordelijke rijbaan van de ringweg in ditzelfde weekend.

Wat gaan we doen?

De situatie bij het Europaplein gaat flink veranderen. In de eindsituatie sluit de afrit voor verkeer vanaf het Julianaplein niet meer aan op de Europaweg. De afrit komt een stuk verderop te liggen, vlak na de skivijver. Daar kun je kiezen of je via de Europaweg of via de Bornholmstraat verder rijdt. Langs de Europaweg wordt het fietspad doorgetrokken tot aan de Boumaboulevard.

Omdat het verkeer op de ringweg ter hoogte van het Europaplein straks verplaatst naar het zuiden, kunnen we het oude viaduct aan de noordkant van het Europaplein gaan slopen. We beginnen met het verwijderen van de randelementen van het oude viaduct. Vervolgens slopen we het viaduct verder en beginnen we met het intrillen van damwandplanken voor het nieuwe viaduct.

Afsluiting in december

  • Vrijdag 10 december 22.00 uur tot maandag 13 december 6.00 uur
    De Europaweg is dit weekend ter hoogte van het viaduct afgesloten voor verkeer vanuit centrum Groningen richting knooppunt Westerbroek.
  • Vrijdag 17 december 22.00 uur tot maandag 20 december 6.00 uur
    De Europaweg is dit weekend ter hoogte van het viaduct afgesloten voor verkeer vanaf knooppunt Westerbroek richting centrum Groningen.

Omleidingsroutes

In de komende weken zijn er meerdere omleidingsroutes op en rond de zuidelijke ringweg van Groningen. Plan je reis daarom van tevoren. Kijk voor meer informatie op de Slimme kaart van Groningen Bereikbaar.


Lees ook: