20210226_100441 verlengde lodewijkstraat foto ARZ2

Verlengde Lodewijkstraat komend weekend dicht voor alle verkeer vanwege hijswerkzaamheden

John11 november 2021Zuiderplantsoen


Voor de bouw van de verdiepte ligging zijn we komend weekend bezig aan de Verlengde Lodewijkstraat. We gaan hier zogenaamde stempels inhijsen. De hijskraan hiervoor moet gedeeltelijk op de straat staan. Daarom is de Verlengde Lodewijkstraat ter hoogte van de onderdoorgang van de ringweg van vrijdag 12 november 22.00 uur tot maandag 15 november 06.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

Stempels zijn enorme buizen die we tussen twee tegenover elkaar liggende damwanden plaatsen. Daarmee voorkomen we dat de damwanden naar binnen worden gedrukt. De stempels zijn tijdelijk. Zodra er een betonnen vloer is gestort, zijn de stempels niet meer nodig en worden ze weggehaald.

LR - DUO ronde augustus - Beeldnummer - 235
Stempels zijn enorme buizen die voorkomen dat de damwanden naar binnen worden gedrukt, zoals hier bij de Kempkensberg. Foto: Raymond Bos.

De stempels die we dit weekend plaatsen, komen in de bouwkuip direct aan de oostzijde van de Verlengde Lodewijkstraat (zie afbeelding hieronder). Met een hijskraan takelen we deze stempels op hun plek. Omdat hier niet veel ruimte is, moet de hijskraan voor een deel op de Verlengde Lodewijkstraat staan. Vanwege de veiligheid voor het verkeer is de weg daarom afgesloten voor alle verkeer.

Lukt het niet de werkzaamheden in dit weekend uit te voeren, dan wijken we uit naar het weekend van 26 tot en met 28 november.

Kijk voor informatie over de gevolgen voor het verkeer en de omleidingsroutes het artikel Verlengde Lodewijkstraat afgesloten van 12 tot 15 november op de website van Groningen Bereikbaar.

20211110 afsluiting verlengde lodewijkstraat 19.47.31
In het blauw de locatie van de werkzaamheden. In het rood de afsluiting van de Verlengde Lodewijkstraat.

Lees ook: