20211026 LR - header - Versterken waterkelder Beneluxviaduct KW23 - Beeldnummer - 298-24 - Foto Raymond Bos

Renovatie Beneluxviaduct: deel Bergenweg afgesloten tot 24 december 2021

John9 november 2021Oost


De komende tijd werken we aan het renoveren van het viaduct van de zuidelijke ringweg over het Nieuwe Winschoterdiep. Dit is het Beneluxviaduct. In verband met deze werkzaamheden is het westelijke deel van de Bergenweg tot de Kerst afgesloten. Ook de parkeervakken onder het viaduct zijn dicht. Gedurende vier nachten sluiten we op de Bornholmstraat ook de onderdoorgang Osloweg/Bergenweg af voor autoverkeer.

20211109 plattegrond bergenweg met afsluitingen
De Bergenweg, aan de zuidkant van de zuidelijke ringweg, is tot de Kerst deels afgesloten.

De Bergenweg is de weg langs de zuidkant van de ringweg, tussen de Bornholmstraat en de Gotenburgweg. Het deel dat is afgesloten is het stuk vanaf de Bornholmstraat tot aan de Uppsalaweg (de weg langs het kanaal). Autoverkeer wordt omgeleid via de Bornholmstraat en de Sint Petersburgweg. Voetgangers en fietsers kunnen gewoon oversteken op de rotonde bij de Bornholmstraat.

Nachtafsluitingen

De vier nachtafsluitingen op de Bornholmstraat zijn tussen 16 november en 20 november. In de eerste twee nachten is de noordzijde van de onderdoorgang (de Osloweg) afgesloten. Verkeer dat van noord naar zuid wil, wordt bovenlangs omgeleid via de Stettinweg, de Sontbrug, de Bornholmstraat, de Uppsalaweg en de Bergenweg richting de Gotenburgweg.

In de volgende twee nachten is de zuidzijde van de onderdoorgang (de Bergenweg) dicht. Verkeer dat van noord naar zuid wil, wordt omgeleid via de Osloweg, de Bornholmstraat en de Gotenburgweg.


Lees ook: