20210925 header Hereweg - foto ARZ - _125028

Omzetten Hereweg naar het westen in november

John22 oktober 2021Zuiderplantsoen


Aan de westkant van de Hereweg hebben we de afgelopen periode hard gewerkt aan de verdiepte ligging van de ringweg. Daarvoor was het verkeer ter hoogte van het viaduct opgeschoven naar de oostkant. Nu is het tijd om de situatie om te draaien. We gaan aan de oostkant werken aan de verdiepte ligging, en het verkeer wordt omgezet naar de westkant. Het omzetten van de Hereweg is gepland van 1 tot en met 14 november.

Het was wel even een puzzeltje. Hoe bouw je een verdiepte ringweg onder de Hereweg door, die gewoon open moet blijven voor auto’s , fietsers, voetgangers en bussen? De oplossing: door de weg een stukje om te leggen. Onder het viaduct was net genoeg ruimte om de Hereweg een stuk naar het oosten op te schuiven. Zo kwam er aan de westkant ruimte vrij voor de werkzaamheden. Inmiddels is aan de westkant de verdiepte ligging bijna klaar en kunnen we de situatie omdraaien.

Werkzaamheden

In september zijn we al begonnen met de voorbereidingen voor de werkzaamheden om het verkeer om te leggen. Het dek van de verdiepte ligging maken we hiervoor gereed. In de eerste week van november gaan we aan de oostkant de kabels en leidingen in de grond verleggen, zodat we hier kunnen graven. Ook de verkeerslichten worden dan verplaatst. In de tweede week leggen we aan de westkant asfalt aan en richten we de nieuwe weg in. In het weekend van de tweede week zetten we het verkeer om.

Overlast omwonenden

Direct omwonenden hebben een brief gekregen met informatie over de verwachte overlast. Zij moeten er rekening mee houden dat we af en toe in de nacht moeten doorwerken. Van maandag 1 tot en met donderdag 4 november moeten we ’s nachts bij het verleggen van de kabels en leidingen asfalt verwijderen. Dat kan geluidsoverlast geven. In het laatste weekend (van 12 tot 15 november) werken we ’s nachts door. Op die zaterdag (13 november) beginnen we om 07.00 uur met het frezen van asfalt.

Verkeershinder

Voor autoverkeer is de onderdoorgang van de Hereweg afgesloten van vrijdag 12 november 22.00 uur tot en met maandag 15 november 06.00 uur. Ook de op- en afrit bij de Hereweg zijn dan dicht. Bussen, fietsers en voetgangers kunnen met behulp van verkeersregelaars de werkzaamheden wel passeren.

Van maandag 1 tot en met donderdag 4 november zijn de op- en afrit van de ringweg bij de Hereweg ’s nachts dicht (van 22.00 uur tot 06.00 uur).

Van maandag 1 tot en met zondag 14 november worden fietsers en voetgangers op de Hereweg omgeleid naar de oostzijde. Ook hierbij zetten we verkeersregelaars in.

Geheugenbalkon

Vanwege de veiligheid is het nieuwe uitkijkpunt aan de Hereweg van 1 tot en met 14 november gesloten.


Lees ook: