Sloop tijdelijk viaduct Brailleweg; onderdoorgang Van Iddekingeweg zes weken weer open voor fietsers en voetgangers

John8 juli 2021Julianaplein


Van 12 juli tot en met 22 augustus slopen we het tijdelijke viaduct over de Brailleweg. Vanwege de veiligheid is de Brailleweg in deze periode afgesloten voor alle verkeer. Om de wijk De Wijert toegankelijk te houden, stellen we de Van Iddekingeweg in deze periode tijdelijk weer open voor fietsers en voetgangers.

Van Iddekingeweg

Bij de Van Iddekingeweg werken we sinds maart aan het verbreden van het viaduct. In mei hebben we de onderdoorgang van het viaduct vanwege de veiligheid afgesloten voor al het verkeer. Vanaf vrijdag 9 juli (20.00 uur) is de onderdoorgang tijdelijk weer open voor fietsers en voetgangers. We passen hier de werkzaamheden op aan, zodat de onderdoorgang veilig te gebruiken is.

20210512 LR - Viaduct Van Iddekingeweg - Beeldnummer - 130-2 - Raymond Bos
Werkzaamheden bij de onderdoorgang van de Van Iddekingeweg (mei 2021). Foto: Raymond Bos.

Zodra de Brailleweg weer open is, gaat de onderdoorgang bij de Van Iddekingeweg weer dicht. Dat zal zijn op 23 augustus (06.00 uur), is de planning. Daarna gaan we weer werkzaamheden aan het viaduct uitvoeren boven het gedeelte waar de fietsers en voetgangers onderdoor gaan. De onderdoorgang gaat dan weer open op maandagochtend 6 september (06.00 uur).

Tijdelijke viaduct Brailleweg

Het tijdelijke viaduct bij de Brailleweg kan worden afgebroken omdat het nieuwe viaduct vorige maand in gebruik is genomen. Over het nieuwe viaduct rijdt het verkeer over de A28 van en naar het Julianaplein. We gaan in de zomerperiode onder andere damwanden uittrillen, beton hakken, sloopafval afvoeren en grond aan- en afvoeren. Omwonenden kunnen last hebben van geluidshinder en trillingen.

Fase 3 Brailleweg voorjaar zomer 2021
De werkzaamheden bij het Braillewegviaduct in het voorjaar en de zomer van 2021.
Omleiding_stremming_Brailleweg_zomervakantie
Voor fietsers en voetgangers is de onderdoorgang bij de Van Iddekingeweg weer open tijdens de afsluiting van de Brailleweg (rood).


Lees ook: