Verlengde Lodewijkstraat voorlopig nog niet open

Verlengde Lodewijkstraat kan voorlopig nog niet open

Karin18 mei 2021


Nu het spoordek op zijn plek ligt, is Combinatie Herepoort bezig met het opnieuw inrichten van de straten aan weerszijden van het spoor: de Helperzoom en de Verlengde Lodewijkstraat. De Helperzoom gaat op 23 mei om 23.00 uur weer open voor al het verkeer. De Verlengde Lodewijkstraat kan dan helaas nog niet open.

Omdat er nog werkzaamheden moeten plaatsvinden aan de verdiepte ligging ter plaatse van de Verlengde Lodewijkstraat, is de weg hier tijdelijk versmald. Deze smallere weg moet zo worden ingericht dat voetgangers, fietsers, automobilisten en bussen hier op een veilige manier langs kunnen. Combinatie Herepoort heeft meer tijd nodig om tot een goede oplossing te komen voor deze situatie. Daarom blijft de onderdoorgang van de ringweg voorlopig dicht voor alle verkeer, dus voor auto's, fietsers en voetgangers. Momenteel worden mogelijke oplossingen voor de kortere en langere termijn uitgewerkt, in overleg met de gemeente en Groningen Bereikbaar. Komende week zullen wij hierover waarschijnlijk meer duidelijkheid kunnen geven. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

Bij De Frontier plaatsen we de bouwhekken zoals voorheen, zodat voetgangers om het gebouw kunnen lopen (zie afbeelding hieronder).

Verkeersituatie Helperzoom/Verlengde Lodewijkstraat na 23 mei 2021
Verkeersituatie Helperzoom/Verlengde Lodewijkstraat na 23 mei 2021

Titelfoto: De Verlengde Lodewijkstraat tijdens de werkzaamheden voor het spoordek. Foto: Stefan Verkerk (8 mei 2021).

Dit artikel is aangevuld op 20 mei.


Lees ook: