header2

A28 richting Groningen aankomend weekend gedeeltelijk afgesloten

Karin24 juni 2021


Van vrijdag 25 juni (22.00 uur) tot maandag 28 juni (06.00 uur) is de A28 vanaf Groningen-Zuid tot het Julianaplein afgesloten voor alle verkeer in de richting van Groningen. Dit keer in tegengestelde richting als twee weken geleden. De oprit vanaf Haren naar de A28 richting Groningen is eveneens afgesloten.

In de afgelopen periode hebben we gewerkt aan de bouw van een nieuw viaduct over de Brailleweg. Tijdens het weekend van 25-28 juni wordt de rijbaan richting Groningen omgezet naar het nieuwe viaduct. Werkzaamheden bestaan uit asfaltwerkzaamheden, barriers verplaatsen, belijning aanbrengen en bebording. Vanaf maandag 28 juni rijdt het verkeer van de A28 richting Groningen over het nieuwe viaduct.

Verkeer vanuit Haren

Het verkeer uit Haren naar Groningen wordt omgeleid via de Rijksstraatweg en de Verlengde Hereweg. Verkeer op de A28 richting Groningen, rijdt via afrit 39 Groningen-Zuid naar de Laan Corpus den Hoorn en daarna via het Vrijheidsplein naar de westelijke ringweg of de zuidelijke ringweg (N7).

Verkeer vanuit Assen en verder

Verkeer vanuit Assen wordt omgeleid via de N33 en de A7 (via Gieten, Veendam en Zuidbroek) of via de N386 en de N372 (via Tynaarlo naar Peize) naar de stad rijden. Verkeer vanuit Meppel en Zwolle wordt geadviseerd via de A32 en de A7 te rijden (Steenwijk, Heerenveen, Drachten).]

Omleidingsroutes

In de komende weken zijn er meerdere omleidingsroutes op en rond de zuidelijke ringweg van Groningen. Plan je reis daarom van tevoren. Kijk voor meer informatie op de Slimme kaart van Groningen Bereikbaar.


Lees ook: