canvas-IMG_4362

Onderdoorgang viaduct Van Iddekingeweg vanaf 10 mei gestremd

José29 april 2021Julianaplein


Begin maart is Combinatie Herepoort bij het viaduct over de Van Iddekingeweg gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het verbreden van het viaduct. Vanaf 10 mei tot 6 september 2021 is de onderdoorgang van het Van Iddekingeweg viaduct afgesloten voor alle verkeer. Dit is nodig om de werkzaamheden aan de oostzijde van het viaduct veilig te kunnen uitvoeren.

Het viaduct wordt aan de oostzijde verbreed. Op dit moment werken we aan het verstevigen van de bestaande fundering aan de noordzijde. Vanaf maandag 3 mei 2021 starten de vervolgwerkzaamheden. We voeren grond- en sloopwerkzaamheden uit, verwijderen vangrails en geluidsschermen, trillen damwanden in en plaatsen funderingspalen voor de uitbreiding van het viaduct.

Bij een aantal werkzaamheden verwachten we brief (pdf, 233 kB) gekregen.

Afsluiting onderdoorgang Van Iddekingeweg

Om de werkzaamheden aan de oostzijde van het viaduct veilig te kunnen uitvoeren is het nodig om het verkeer voor een langere periode af te sluiten. De onderdoorgang bij de Van Iddekingeweg is daarom van maandag 10 mei 07.00 uur tot en met maandag 6 september 2021 06.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Van vrijdag 9 juli 07.00 uur tot en met maandag 23 augustus 2021 06.00 uur wordt de onderdoorgang tijdelijk opengesteld voor fietsers en voetgangers. In deze periode is de Brailleweg gestremd voor alle verkeer.

Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de route Vondellaan-Laan Corpus den Hoorn-Paterswoldseweg. Fietsers en voetgangers hebben twee opties; via de verbinding ten zuiden van de Van Iddekingeweg: onderdoorgang Laan Corpus den Hoorn-Hoornsedijk en via de verbinding ten noorden van de Van Iddekingeweg: Muntingbrug-Hoornsedijk.

GB omleidingsroutes afsluiting Van Iddekingeweg V3
Omleidingsroutes afsluiting onderdoorgang Van Iddekingeweg

Meer informatie over de gevolgen voor het verkeer bij Groningen Bereikbaar.


Lees ook: