canvas-20210324 europaplein - foto RWS - 0J9A2661_ARZ d.d.24 maart 2021 (18)

Hinder van werkzaamheden Europaweg

John9 april 2021Oost


In de omgeving van de Europaweg werken we hard aan het verbreden van de ringweg. We hebben de ringweg hier een stukje verlegd. Nu gaan we het nieuwe viaduct bouwen. De werkzaamheden leveren hinder op voor omwonenden en voor het verkeer op de Europaweg. Ook dit weekend gaan we hier aan de slag.

Nu de rijbanen zijn verlegd, slopen we het zuidelijke deel van het viaduct over de Europaweg. Dit doen we in april in twee weekenden. Hiervoor is het nodig om steeds één helft van de Europaweg af te sluiten. Daarna werken we verder aan de sloop en bouw van het nieuwe viaduct. ’s Nachts voeren we bouwmaterialen en materieel aan en af en heien we een deel van de buispalen in.

Planning

Weekend 9 april tot 12 april

Komend weekend slopen we delen van het dek van het viaduct over de Europaweg. Hiervoor moeten we de Europaweg deels afsluiten, ter hoogte van het viaduct. Het verkeer richting het centrum kan hier niet langs vanaf 9 april 22.00 uur tot 12 april 06.00 uur. Het verkeer richting Hoogezand kan hier wel gewoon doorrijden.

12 april tot medio mei

Na dit weekend bouwen we de fundering van het nieuwe viaduct over de Europaweg. Dat houdt in dat we buispalen inheien en damwandplanken intrillen. Deels moeten we dit in de nacht doen. Omdat het werkvak overdag niet goed te bereiken is, moeten we ’s nachts ook bouwmaterialen en materieel aan- en afvoeren. Dat betekent dat op de doordeweekse dagen op de Europaweg bij het viaduct steeds één rijstrook per rijrichting dicht is. Het autoverkeer kan hier passeren.

Weekend 16 tot 19 april

Vanwege de sloop van het viaduct is het derde weekend van april de andere helft van de Europaweg dicht. Het verkeer richting Hoogezand kan hier niet langs vanaf 16 april 22.00 uur tot 19 april 06.00 uur. Het verkeer richting het centrum kan dit weekend hier wel gewoon doorrijden.

Lees ook het artikel van Groningen Bereikbaar: Europaweg in één richting dicht ter hoogte van zuidelijke ringweg tijdens twee weekenden in april.

Titelfoto: de zuidelijke ringweg ter hoogte van de Europaweg, gezien vanuit het noordoosten. Foto: Rijkswaterstaat (24 maart 2021).


Lees ook: