canvas-20201007 - foto Raymond Bos - LR - Bornholmstraat - Foto ID-5245548

Renovatie viaduct Bornholmstraat gestart

John8 oktober 2020Oost


Op maandag 28 september zijn we gestart met het renoveren van het viaduct van de zuidelijke ringweg bij de Bornholmstraat. Dat is het deel van de zuidelijke ringweg tussen de Bornholmstraat en de brug over het (nieuwe) Winschoterdiep. De renovatie voeren we uit in twee stappen. Tot half maart 2021 werken we aan de westelijke helft van het viaduct. Daarna is de oostzijde van het viaduct aan de beurt. De voortgang van de werkzaamheden is mede afhankelijk van weersomstandigheden.

Het viaduct bij de Bornholmstraat blijft behouden bij de ombouw van de zuidelijke ringweg. Wel moet het viaduct worden verbreed. Eerst voeren we een renovatie uit om het beton van het bestaande viaduct voor langere periode te beschermen. We verwijderen graffiti en posters, stralen oude betonconservering weg, verwijderen en repareren het beton en brengen tot slot nieuwe betonconservering aan.

We voeren de renovatiewerkzaamheden uit op doordeweekse dagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Deze werkzaamheden kunnen geluidshinder geven. Het doorgaande verkeer ondervindt geen hinder.

Parkeren

Om de werkzaamheden veilig uit te voeren, is het nodig om een deel van het parkeerterrein onder de zuidelijke ringweg bij de Bornholmstraat af te sluiten. Tot half maart 2021 zijn de westelijke parkeervakken niet te gebruiken (zie de afbeelding hieronder). De oostelijke helft van het parkeerterrein blijft dan wel beschikbaar. Aan de kant van de Osloweg maken we volgende week een nieuwe in- en uitrit voor het parkeerterrein. Totdat de nieuwe in- en uitrit klaar is, is de hoofdingang nog te gebruiken. Enkele fietsen die vastgeketend onder het viaduct stonden, zijn door de gemeente weggehaald. De eigenaren hiervan kunnen contact opnemen met Stadsbeheer.

kaart-renovatie-fase1-afgesloten-parkeervakken-v1
De renovatie van het viaduct Bornholmstraat verloopt in twee fases. We werken eerst in het rode gedeelte. De parkeerplekken hieronder zijn tot half maart 2021 buiten gebruik.
20200804 viaduct Bornholmstraat - foto Jeroen van Kooten - LR_62_20200804_JvK_Bergenweg-Klapbrug_016
Het viaduct bij de Bornholmstraat loopt door tot aan de brug over het (nieuwe) Winschoterdiep. Foto: Jeroen van Kooten.slider bornholmstraat 2030
slider bornholmstraat 2013

Het viaduct tussen Bornholmstraat en (nieuwe) Winschoterdiep. Links de oude sitiuatie (2013), rechts de toekomstige. Schuif de oranje balk naar links en rechts om de verschillen te zien.

Titelfoto: Raymond Bos.