canvas-ff8f0b2f-8dfc-40d3-88f4-27e38175bf13 fietsverbinding oude winschoterdiep foto CHP v2

Nieuw, tijdelijk fietspad bij Oude Winschoterdiep om diepe deel van bouwkuip heen

John14 oktober 2020Zuiderplantsoen


Komende zaterdag asfalteert Combinatie Herepoort het nieuwe, tijdelijke fietspad dat bij het Oude Winschoterdiep om het diepe deel van de bouwkuip heen loopt. Ook asfalteren we het laatste stukje van de bouwweg bij De Frontier. De werktijden zijn van 07.00 tot 19.00 uur. De werkzaamheden kunnen geluidhinder geven. Het nieuwe fietspad vervangt vanaf woensdag 21 oktober de bestaande fietsverbinding bij het Oude Winschoterdiep.

De bouwkuip waarin we de verdiepte ligging van de ringweg gaan bouwen, krijgt steeds meer vorm. Fietsers gaan nu nog bij het Oude Winschoterdiep tussen twee gedeeltes van de bouwkuip door. Vanaf 21 oktober worden de fietsers om dit diepe deel van de bouwkuip geleid, zodat we ook hier de bouwkuip kunnen gaan uitgraven.

Het nieuwe, tijdelijke fietspad (zie afbeelding hieronder) loopt vanaf de wijk De Linie rechtsaf het Europapark op, voor het voormalige pand van Enexis langs. Nog voor het pand van Vodafone/Ziggo gaan de fietsers linksaf en bij de ringweg aangekomen opnieuw linksaf. De fietsers rijden hier een stukje binnen de damwanden. Dit kan omdat dit het uiteinde van de verdiepte ligging is, waar de ringweg straks weer omhoog komt. In dit minder diepe deel van de bouwkuip hoeven we de komende periode niet direct te graven. Bij het Oude Winschoterdiep kunnen de fietsers rechtsaf onder de bestaande onderdoorgang van de zuidelijke ringweg door. Het fietspad is bedoeld voor fietsers in beide richtingen.

asfalteren fietspad winschoterdiep okt 2020-klein2

Verkeerslichten

Het nieuwe, tijdelijke fietspad kruist de bouwweg die wordt gebruikt door het bouwverkeer van en naar de bouwkuip van de verdiepte ligging. Op deze kruising komt een verkeerslicht, waar fietsers standaard groen licht hebben. Alleen als bouwverkeer passeert, gaat het verkeerslicht op rood. Het verkeerslicht kan pas later worden aangelegd. Tot die tijd staan er verkeersregelaars. Deze begeleiden het bouwverkeer en de fietsers tijdens onze werkzaamheden.

Bouwweg

De komende weken bouwen we verder aan de bouwweg, die ter hoogte van het pand van Vodafone/Ziggo een directe aansluiting krijgt op de afrit van de zuidelijke ringweg en op de Europaweg. Daardoor hoeft het bouwverkeer straks niet meer door de nieuwe wijk op het Europapark (Eelkemastraat/Tonkensstraat). We verwachten dat de nieuwe bouwweg half november in gebruik kan worden genomen. Tot die tijd sluit de bouwweg aan op het Winschoterdiep.


Lees ook: