canvas-20200729 oude winschoterdiep - foto RWS - 0J9A6315_ARZ d.d. 29 juli 2020 (97)

Zuidelijke ringweg tussen Julianaplein en Europaplein weer open voor verkeer

Niels23 augustus 2020Zuiderplantsoen


Afgelopen nacht was de gehele rijbaan tussen het Julianaplein en de afrit Europaweg afgesloten en werd ter hoogte van het viaduct over het Oude Winschoterdiep met zware vrachtwagens een belastingsproef uitgevoerd. De proef heeft aangetoond dat het viaduct veilig is. De rijbaan tussen het Julianaplein en de afrit Europaweg is daarom vanaf 05.00 uur weer open voor het verkeer.

Sinds donderdagavond was één rijstrook op de zuidbaan van de zuidelijke ringweg (vanaf het Julianaplein richting Hoogezand) afgesloten. Aanleiding hiervoor was dat uit monitoringsgegevens bleek dat het westelijke landhoofd van het viaduct over het Oude Winschoterdiep een klein beetje was verzakt. De rechter rijstrook werd afgezet om aanvullend onderzoek te kunnen doen. Ook zijn er big bags met zand geplaatst om de constructie te ondersteunen en zijn holle ruimtes geïnjecteerd met beton.

De belastingsproef werd uitgevoerd door met vier zware vrachtwagens, die samen ongeveer 200 ton wegen, langzaam over het viaduct te rijden. De zetting van het landhoofd bleef daarbij zeer beperkt en ruimschoots binnen de veiligheidsmarges.


Lees ook: