canvas-2020-02-21 13.43.34 fietspad noord willemskanaal oostzijde foto ARZ

Twee fietsverbindingen aangepast per 4 meiVoor de ombouw van de zuidelijke ringweg sluiten we komende week op twee plekken een fietsverbinding af. In beide gevallen is er een goed alternatief. Het gaat om het fietspad aan de oostzijde van het Noord-Willemskanaal en het fietstunneltje bij MartiniPlaza onder de westelijke ringweg. Beide gaan op 4 mei dicht.

Fietspad oostzijde Noord-Willemskanaal

Aan de oostzijde van het Noord-Willemskanaal werkt Combinatie Herepoort aan de nieuwe oprit van de A28 voor verkeer vanuit het centrum. Vanwege de veiligheid kan het fietspad tussen de Brailleweg en de Van Iddekingeweg tijdens de werkzaamheden niet open blijven. Aan de andere zijde van het kanaal blijft het fietspad wel open. Dit fietspad is te bereiken via de Muntingbrug of de Van Iddekingebrug. De afsluiting duurt naar verwachting zo’n twee jaar.

Fietstunnel bij MartiniPlaza

Ook de fietstunnel bij MartiniPlaza gaat komende week dicht. Deze afsluiting is voorgoed. Het gaat om het fietstunneltje met traptreden tussen de Leonard Springerlaan (bij MartiniPlaza), onder de westelijke ringweg door naar de Gasunie. Fietsers kunnen de westelijke ringweg de komende tijd oversteken bij het Stadspark. Vorige maand is al een tijdelijk fietspad aangelegd bij de drafbaan langs, tussen de Concourslaan (in het Stadspark) en het Gasuniegebouw (zie luchtfoto hieronder). Het tunneltje gaat nu dicht vanwege werkzaamheden. Bij de ingangen van het tunneltje gaan we damwandplanken intrillen. Daarna slopen we de ingangen van het tunneltje. Zo ontstaat ruimte voor tijdelijke verbindingswegen van en naar de westelijke ringweg.

kramerpad (1) deelgebied west fietspad drafbaan vanaf maart 2020
Luchtfoto van het Vrijheidsplein en de westelijke ringweg. De gele streep is de plek van het nieuwe, tijdelijke fietspad langs de drafbaan.
fietspad langs drafbaan - liggend foto CHP
Het tijdelijke fietspad langs de drafbaan, hier aan de zijde van de Gasunie. Foto: Combinatie Herepoort.

In de toekomst rijden fietsers op de plek van het oude tunneltje onder de ringweg door. De westelijke ringweg wordt op dit punt verhoogd.
Fietsroute Concourslaan-Leonardspringerlaan 2030
Fietsroute Concourslaan-Leonardspringerlaan 2013

De fietsverbinding bij de westelijke ringweg tussen MartiniPlaza en de Gasunie. Links de oude situatie met het tunneltje, rechts de toekomstige situatie met het fietspad onder de ringweg door. Schuif de oranje balk heen en weer om de verschillen te zien.


Lees ook: