canvas-Sloop viaduct Brailleweg _ Foto ID-798235

Ontdek Aanpak Ring Zuid op de Dag van de Bouw

Judith12 juni 2019


Altijd al een kijkje willen nemen bij de maquette van de zuidelijke ringweg in het bezoekerscentrum? Benieuwd hoe de sloop van een viaduct eigenlijk in zijn werk gaat? Op zaterdag 15 juni doen Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort mee met de Dag van de Bouw. Bezoekers zijn tussen 10:00 en 16:00 uur welkom in Paviljoen Ring Zuid.

Geïnteresseerden kunnen op de dag een kijkje nemen bij de sloop van het viaduct aan de Hereweg. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Begin- en eindpunt van het programma is bezoekerscentrum Paviljoen Ring Zuid, Muntinglaan 2 in Groningen.

Programma

In Paviljoen Ring Zuid is de maquette van de zuidelijke ringweg te bewonderen onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade. Kinderen kunnen schatgraven in een grote zandberg. Voor de beste gravers is er een klein prijsje. Gastheren en –vrouwen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en het project verder toe te lichten. Vanaf het bezoekerscentrum vertrekken daarnaast wandelroutes en rondleidingen over het tracé.

Rondleidingen

Bezoekers van de Dag van de Bouw kunnen in Paviljoen Ring Zuid een wandelroute afhalen. De route voert naar de Hereweg. Hier sloopt Combinatie Herepoort dit weekend het zuidelijke deel van het viaduct van de oude ringweg. Geïnteresseerden kunnen de werkzaamheden volgen vanaf een publiekstribune. In de informatiekeet serveren we wat drinken en is informatie over de werkzaamheden te krijgen.

Op een aantal momenten op de dag vertrekken er vanaf Paviljoen Ring Zuid ook fietsrondleidingen met gids. Bezoekers komen zelf op de fiets en de route voert langs verschillende hoogtepunten van het project, waaronder de Hereweg.

Vooraf inschrijven is wel nodig en kan via www.aanpakringzuid.nl/aanmelden

In verband met beperkte parkeergelegenheid raden wij bezoekers aan zoveel mogelijk op de fiets te komen.

dvdb-beeldmerk-liggend-gele-achtergrond-2-page-001

Lees ook: