canvas-20190604_082534 fietspad Papiermolen - Foto ARZ

Fietspad Hereweg-Papiermolen op 5 juni definitief dichtHet fietspad langs de ringweg tussen Hereweg en zwembad De Papiermolen gaat op 5 juni definitief dicht. Fietsers kunnen voortaan gebruik maken van de Papiermolenlaan of het fietspad aan de andere kant van de ringweg, langs de Zuiderbegraafplaats. De afsluiting is nodig vanwege de aanleg van een tijdelijke afrit vanaf de ringweg naar de Hereweg.

Het fietspad sluit aan op de fietstunnel tussen de Rivierenbuurt en openluchtbad De Papiermolen. Fietsers die uit de tunnel komen, kunnen straks via de parkeerplaats naar het zwembad of de Papiermolenlaan fietsen. Hiervoor is een gedeelte van de stoep weggehaald.

plattegrond fietspad hereweg-papiermolen
In het rood het fietspad Hereweg-Papiermolen, die op 5 juni dicht gaat. Fietsers kunnen via de Papiermolenlaan of via het fietspad langs de Zuiderbegraafplaats.

Op de plek van het fietspad gaat Combinatie Herepoort in eerste instantie damwandplanken opslaan. Nadat in de zomer de damwandplanken op deze plek zijn geplaatst, wordt hier een tijdelijke afrit vanaf de ringweg naar de Hereweg aangelegd. Deze wordt na de zomer in gebruik genomen.

20190604_082722 fietspad Papiermolenlaan vanaf zwembad Papiermolen - Foto ARZ
De Papiermolenlaan, gezien vanaf openluchtbad De Papiermolen. Foto: Aanpak Ring Zuid.
20190604_082852 Papiermolen met doorsteek stoep naar parkeersplaats - Foto ARZ
Vanuit de fietstunnel kunnen de fietsers nu via de parkeerplaats van openluchtbad De Papiermolen de Papiermolenlaan bereiken. Foto: Aanpak Ring Zuid.

Titelfoto: het fietspad Hereweg-Papiermolen, gezien vanaf de Hereweg. Foto: Aanpak Ring Zuid.


Lees ook: