canvas-201702 zwerfkei Papiermolenlaan

Radaronderzoek naar zwerfkeien bij zuidelijke ringwegDeze en de komende weken doet Combinatie Herepoort op en rond de zuidelijke ringweg onderzoek naar de aanwezigheid van zwerfkeien. Dit gebeurt op en rond de oude zuidbaan van de ringweg, tussen de Papiermolen en de afrit Europaweg. Hier worden vanaf deze zomer de damwanden voor de bouwkuip van de verdiepte ligging ingetrild. Het onderzoek naar de aanwezigheid van zwerfkeien wordt ’s nachts uitgevoerd.

Het onderzoek gebeurt met behulp van radar, zowel met een radarvoertuig als met boringen in de grond. Met een radarvoertuig kunnen we tot 1,50 meter onder de grond kijken en kabels en leidingen in kaart brengen. Daarnaast kunnen we door een doorzichtige buis de grond in te brengen, met radar ook op diepere niveaus obstakels, zoals zwerfkeien, onderzoeken. Zo hebben we voordat we beginnen met het intrillen van damwanden al in beeld hoe de bodem eruit ziet. Mochten er zwerfkeien zitten in de lijn van een damwand, dan gaan we deze waar dit mogelijk is verwijderen of stukboren.

Werkzaamheden

Het radaronderzoek is in de doordeweekse nachten in de periode van maandag 20 mei tot vrijdag 5 juli. De werktijden zijn van 20.00 tot 06.00 uur.

Deze week voeren we 's nachts bovengronds radaronderzoek uit met een voertuig over de weg. Dit gebeurt nog tot en met vrijdag 24 mei. De rest van de periode voeren we ondergronds radaronderzoek uit door boringen met een doorzichtige buis.

Hinder

Voor deze werkzaamheden sluiten we op bepaalde momenten één rijstrook van de zuidelijke ringweg af. Het verkeer kan hier gewoon passeren. In de week van maandag 17 juni en op maandag 24 juni sluiten we de afrit Hereweg af, vanuit de richting Julianaplein. Dit is in de doordeweekse nachten van 22.00 uur tot 06.00 uur. Het verkeer op de ringweg kan in beide richtingen doorrijden.

Titelfoto: een zwerfkei gevonden bij werkzaamheden bij de Papiermolenlaan in maart 2017. Foto: Aanpak Ring Zuid.


Lees ook: