canvas-ARZ (74)

Combinatie Herepoort repareert detectielussen bij Julianaplein

John21 mei 2019Julianaplein


Deze nacht (van dinsdag 21 op woensdag 22 mei) repareert Combinatie Herepoort enkele detectielussen bij het Julianaplein. Daarvoor moet de ringweg vannacht (vanaf 22.00 uur tot de volgende ochtend 6.00 uur) worden afgesloten vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan het Julianaplein. Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg.

“Eerder dit jaar hebben we de verkeersregelinstallatie bij het Julianaplein vervangen”, legt Jos Veneberg van Combinatie Herepoort uit. “Sindsdien hebben we enkele storingen ontdekt in de detectielussen die in het asfalt liggen. Deze lussen registeren of er verkeer aanwezig is en dat heeft invloed op hoe lang het verkeer uit de verschillende richtingen groen licht krijgt. Om dit systeem weer zo optimaal mogelijk te laten functioneren, gaan we de defecte lussen vannacht herstellen. De verwachting is dat hierdoor het verkeer bij het Julianaplein beter doorstroomt.”

Wat ook hersteld gaat worden, is de koppeling van de verkeersregelinstallatie en de Julianabrug. “Als de brug open gaat, zou het verkeer dat niet via de brug gaat, gewoon groen moeten krijgen. Nu blijven alle verkeerslichten op rood staan. We hebben hier al enkele keren meldingen over gekregen. We proberen dit vannacht op te lossen.”

Titelfoto: Rijkswaterstaat.


Lees ook: