canvas-20180726 Tijdelijke weg noordbaan(15)

Dit weekend verkeer richting Hoogezand naar tijdelijke weg, oprit Kempkensberg definitief dichtNu de weersverwachtingen gunstig zijn, is beslist dat de werkzaamheden op de zuidelijke ringweg dit weekend doorgaan. Dit betekent dat in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 februari de rijbaan voor het verkeer richting Hoogezand opschuift naar een tijdelijke weg. De oprit Hereweg/Kempkensberg is vanaf vrijdag 22.00 uur definitief dicht.

Vanwege de werkzaamheden is de zuidbaan van de ringweg tussen Julianaplein en Europaplein dicht van vrijdagavond 1 februari 22.00 uur tot zaterdagochtend 2 februari 8.00 uur. Daarna rijdt het verkeer richting Hoogezand over de tijdelijke weg. Op deze tijdelijke weg heeft het verkeer nog steeds twee (versmalde) rijstroken. Deze situatie blijft de komende jaren bestaan.

2019-01-31 (2)

Oprit Hereweg/Kempkensberg

Met het in gebruik nemen van de tijdelijke weg vervalt de oprit Hereweg/Kempkensberg. Automobilisten uit het zuiden van de stad hebben verschillende alternatieven om richting Hoogezand en Delfzijl te rijden.

Omleidingsroutes stremming oprit Kempkensberg_aangepast Sontbrug

Tijdelijke weg

Met het omzetten van het verkeer dit weekend is de hele zuidelijke ringweg tussen Hereweg en Europaplein opgeschoven naar het noorden. Het deel van de zuidelijke ringweg dat niet meer wordt gebruikt, wordt afgebroken. In februari start de sloop van een deel van het viaduct over het spoor. Uiteindelijk verdwijnt de hele zuidbaan tussen de Hereweg en het Europaplein. Op deze plek gaan we de nieuwe zuidelijke ringweg verdiept aanleggen.


Lees ook: