canvas-RWSNN Bypass Brailleweg

Heien van palen draagconstructie A28 gepland op maandag 28 januari

John25 januari 2019Julianaplein


Op maandag 28 januari 2019 gaat Combinatie Herepoort vanaf ongeveer 15.00 uur tot 22.00 uur palen heien langs de A28, ter hoogte van de Brailleweg. Dit gaat leiden tot geluidsoverlast in de omgeving. Het heien is nodig voor het plaatsen van een nieuwe draagconstructie voor verkeersborden boven de A28. Als de heiwerkzaamheden om 22.00 nog niet zijn afgerond, is een uitloop mogelijk tot uiterlijk 00.00 uur.

Zoals we eerder hebben gemeld, is Combinatie Herepoort zowel bij de zuidelijke ringweg (A7/N7) als bij de A28 bezig met het presentatie (pdf, 1.6 MB) (pdf, 1,6 Mb). Het verkeer heeft te maken met afsluitingen.

Onderdeel van deze werkzaamheden is het heien van palen voor de nieuwe draagconstructies. De planning is dat dit aanstaande maandag gaat gebeuren. Op de kaart hieronder is te zien waar geheid gaat worden (bij het blauwe streepje). In de middag wordt gewerkt aan de westkant en ‘s avonds aan de oostkant van de A28. De werkzaamheden moeten deels in de avonduren worden uitgevoerd in verband met de veiligheid voor het verkeer en van onze medewerkers. Wie daarbij gebaat is, kan gratis oordopjes afhalen in ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid (nog geopend op vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur).

kaartje-portalen-januari-2019

Mocht er maandag door onvoorziene omstandigheden niet geheid kunnen worden, dan worden de werkzaamheden verplaatst naar dinsdag 29 januari.

Nadat het heien is afgerond, kunnen onze medewerkers nog niet naar huis. De overige werkzaamheden die nacht gaan nog tot 06.00 uur door. Deze werkzaamheden veroorzaken aanzienlijk minder overlast.

Verkeershinder

Tijdens het heien (maandag van 15.00 tot 22.00 uur) zijn er geen verkeersafsluitingen nodig. Voor de vervolgwerkzaamheden wordt de A28-afrit Groningen-Centrum op maandagavond vanaf 22.00 uur tot 6.00 uur de volgende ochtend afgesloten voor verkeer vanuit de richting Assen. Het verkeer wordt omgeleid. De komende weken zijn er vanwege het verplaatsen van de draagconstructies vaker wegafsluitingen rond het Julianaplein.


Lees ook: